علت ریزش مو در کودکان و درمان آن

علت ریزش مو در کودکان و درمان آن

رخداد ریزش مو در بزرگسالی و سنین بالا امری شایع بوده زیرا کم حجمی و ریزش موها در این سنین عادی می‌باشد اما این اتفاق در کودکانی که به سن طاسی مو نرسیده‌اند ممکن است کمی غیر قابل باور باشد در پیرو آن شوک بزرگی برای خانواده کودک به همراه داشته باشد. اگرچه ریزش مو در کودکان شایع نبوده و بسیاری از کودکان در سنین کم موهایی پرپشت دارند اما طبق مطالعات انجام شده در برخی کودکان علل ریزش مو متفاوت از علل طاسی در بزرگسالان می‌باشد. بیشتر این کودکان دچار بیماری‌های پوستی شده و همین امر موجب می‌شود تا فولیکول‌ها ضعیف شده و موها شروع به ریزش کنند.

علت ریزش مو در کودکان و راه های درمان آنبیماری پوستی که کودکان به آن مبتلا شده و موجب از دست دادن موهای کودک می‌شود، تهدید کننده زندگی فرد نبوده و از نظر سلامتی برای کودکان مشکلی به وجود نخواهد آورد اما ریزش و از دست دادن موها حتی در بزرگسالی نیز سخت بوده و مشاهده اینکه حجم موها هر روز کمتر می شود دشوار است. از آنجایی که این بیماری می‌تواند بر روان و اعتماد به نفس کودک لطمه وارد نماید، حتماً این مسئله را جدی گرفته و برای درمان این بیماری سریعاً اقدام نمایید.

برای اطلاع از خدمات زیبایی خود می‌توانید با مشاورین کلینیک فوق تخصصی پوست و مو هلیا به صورت کاملاً رایگان از طریق شماره ۰۲۱۷۹۵۴۷ در ارتباط باشید. و همچنین از طریق پیام رسان واتس اپ به شماره ۰۹۱۲۲۵۰۲۰۵۰ تمامی سوالات خود در رابطه با خدمات پوست و مو و زیبایی را با ما در میان بگذارید.

چه عواملی می تواند باعث ریزش مو در کودک شود؟

ریزش مو در کودکان اغلب ریشه در مشکلات و بیماری‌های پوستی و یا عفونت یه همراه دارد. در ادامه برخی از دلایل ایجاد طاسی سر در کودکان و روش‌های درمان آنها پرداخته‌ایم با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی از این رخداد کسب نمایید.

  1. عفونت پوست سر تیپی کاستن

تیپی کاستن نوعی عفونت پوست سر بوده که ناشی از قارچ است و بر اثر استفاده از وسایل شخصی بروز می‌یابد. زمانی که کودکان برخی از لوازم مانند شانه و کلاه یکدیگر را تعویض کرده و بر سر خود قرار دهند، امکان انتقال این بیماری افزایش یافته و کودک مبتلا می‌گردد.
می توانید تورم، قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست سر را در کودکانی که به تیپی کاستن مبتلا می‌باشند، به راحتی مشاهده نمایید. از دیگر علائمی که تیپی کاستن با خود به همراه دارد، تب و غدد تورم می‌باشد.

چه عواملی می تواند باعث ریزش مو در کودک شود؟

تشخیص این بیماری با معاینه پزشک ممکن می‌باشد البته در شرایطی ممکن است پزشک قطعه‌ای از پوست سر را برداشته و برای اطمینان از نوع بیماری به آزمایشگاه بفرستد.
برای درمان این بیماری پزشک یک دارو ضد قارچ به همراه شامپو ضد قارچ تجویز کرده تا بیماری پوستی به وجود آمده درمان شده و امکان انتقال آن به سایر کودکان وجود نداشته باشد. این دارو موضعی نبوده و خوراکی می‌باشد و باید به مدت ۶ هفته مصرف گردد. با از بین رفتن بیماری امکان ابتلای کودکان دیگر نیز کاهش می‌یابد.

  1. بیماری خود ایمنی آلوپسی آره آتا

زمانی که بدن به یک بیماری خود ایمنی مبتلا می‌گردد، به گونه‌ای است که سلول‌های خود بدن علیه فرد عمل می‌نمایند. آلوپسی آره آتا نیز نوعی از بیماری‌ خود ایمنی است که طی آن فولیکول‌ها مورد حمله سیستم ایمنی بدن قرار می‌گیرند.
طی نتایج حاصله از مطالعات انجام شده تقریباً از هر ۱۰۰۰ کودک، ۱ نفر به آن دچار می‌گردد. ریزش مو چه در کودکان و چه در افراد بزرگسال دارای الگویی خاص می‌باشد. به همین خاطر با توجه به الگوی ریزش مو افراد، این بیماری به اشکال مختلف به وجود می آید.

  1. alopecia areata: موهای کودک به صورت تکه تکه دچار ریزش می‌شود.
  2. alopecia totalis: تمامی موهای کودک دچار ریزش شده و از بین می‌روند.
  3. alopecia universalis: موهای موجود بر بدن کودک از بین می رود.

بنابراین آلوپسی آرتا در تمامی افراد به یک شکل نبوده و دارای اشکال متفاوت است اما برای تشخیص آن مشکلی نبوده و پزشکان به راحتی آن را تشخیص می‌دهند. همچنین ممکن است تعدادی از تارهای مو برای معاینه بیشتر در زیر میکروسکوپ قرار داده شوند.
اگرچه این بیماری پوستی شناخته شده و تشخیص آن ممکن است اما تا کنون درمان مشخصی برای آن ارائه نشده است اما تعدادی از داروها می‌توانند به رشد مجدد موهای از بین رفته کمک نمایند.

  1. لوسیون، کرم و یا پماد کورتیکواستروئید
  2. ماینوکسیدیل
  3. آنترالین

پزشک نحوه مصرف این داروها را آموزش خواهد داد. با مصرف صحیح از این داروها پس از گذشت تقریباً ۱ سال شاهد رشد مجدد موهای فرزند خود خواهید بود.

  1.  اختلال تریکوتیلومانیا

این بیماری نوعی اختلال و وسواس بوده که خود کودک موهای خود را کشیده و موجب ریزش موها می‌شود. معمولاً هنگامی که کودک در حال کشیدن موهای خود است، دیگران متوجه نخواهند شد. بسیاری از کودکان موهای کنده شده را خورده و موجب می‌شوند گلوله‌های بزرگی از مو در بدن آن‌ها تجمع یابند.
ریزش موی ناشی از تریکوتیلومانیا درمانی توسط دارو نداشته و باید از طریق رفتار درمانی شناختی جلوی وقوع این اتفاق را گرفت. کودک باید بیاموزد که این کار برای وی مناسب نبوده تا دست از کشیدن و کندن موهای خود بردارد. به این ترتیب زمانی که کشیدن موها توسط کودک پایان یابد، موها مجدداً شروع به رشد می کنند.

  1. تلوژن

همانطور که میدانید چرخه طبیعی رشد موها دارای چند مرحله و دوره است. تلوژن یکی از این مراحل است که تقریباً ۱۰ الی ۱۵ درصد از فولیکول‌های موی سر در این مرحله قرار خواهند گرفت. در این مرحله، رشد موها متوقف شده و در استراحت به سر می‌برند.
با این کار موهای قدیمی تر از بین رفته و موهای جدید امکان رشد پیدا می‌کنند؛ اما کودکانی که دچار تلوژن می‌شوند، بیشتر از ۱۵ درصد موها در این مرحله قرار گرفته و قسمت‌های بیشتری از سر دچار ریزش مو می‌شوند.
در این شرایط به جای از دست دادن ۱۰۰ تار مو در طول روز ممکن است ۳۰۰ تار مو از بین رود به همین دلیل رفته رفته تعداد موهای موجود بر سر کاهش یافته طاسی شکل می‌گیرد.
این بیماری عموماً زمانی اتفاق می‌افتد که نوزاد دچار یک رویداد و شوک شود. تب بسیار بالا، عمل جراحی و یا حتی از دست دادن یک دوست و عزیز می‌تواند عامل بروز تلوژن شود. پس از اینکه شرایط فرد به حالت عادی بازگردد، رشد موها آغاز خواهد شد.

کمبود تغذیه

  1. کمبود تغذیه

یکی از دلایل ریزش مو در بزرگسالان و کودکان کمبود ویتامین و مواد مغذی مورد نیاز بدن می‌باشد. کمبود مواد مغذی نظیر آهن، روی، نیاسین، بیوتین، پروتئین و اسیدهای آمینه بر این مشکل دامن می‌زنند. این مشکل بیشتر زمانی به وجود می‌آید که کودک از یک رژیم غذایی گیاهی با میزان دریافت پروتئین کم مواجه می‌شود. علاوه بر این مصرف بیش از حد ویتامین A نیز می‌تواند عاملی برای ریزش مو باشد به همین خاطر باید در مصرف مواد مغذی و ویتامین‌ها نیز دقت نمود.

  1. کم کاری تیروئید

تیروئید غده‌ای در گردن بوده که وظیفه آن آزادسازی هورمونی برای کنترل سوخت و ساز بدن است؛ اما زمانی که فرد دچار کم کاری تیروئید می‌شود، این هورمون به اندازه کافی تولید و ترشح نشده و می‌تواند مشکلات زیادی برای افراد به وجود آورد.
از نشانه‌های کم کاری تیروئید می‌توان به افزایش وزن، یبوست، خستگی و ریزش مو اشاره نمود. برای درمان کم کاری تیروئید می‌توان از داروی هورمون تیروئید بهره گرفت. پس از مصرف این دارو و گذشت چند ماه موهای از بین رفته دوباره شروع به رشد می‌کنند.
ریزش مو در کودکان(The cause of hair loss in children) را باید جدی گرفت و با تیم پزشکی همکاری داشت تا کودکان هرچه سریعتر موهای از دست رفته خود را بازیابند. با این کار نه تنها ظاهر کودک جذاب‌تر خواهد شد بلکه احساس و اعتماد به نفس وی افزایش می‌یابد.
شما می توانید با مراجعه به ” کلینیک تخصصی پوست و مو و زیبایی هلیا ” و مشورت با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو از قیمت خدمات زیبایی خود مطلع شوید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۷۹۵۴۷ تماس بگیرید.
همچنین شما عزیزان میتوانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین بهره مند شوید. کاشت مو و ابرو در این کلینیک توسط پزشک مطرح کشور دکتر حمیدرضا خراسانی صورت می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید