۷ خواص روغن کرچک برای پوست، مو و مژه + چگونگی مصرف

چگونگی استفاده از روغن کرچک برای پوست

روغن کرچک یک درمان طبیعی محبوب برای بیماری‌های پوستی است. سرشار از اسید ریسینولئیک است، یک اسید چرب ضد التهابی که به کاهش قرمزی کمک می‌کند. همچنین دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است که می‌تواند به درمان بیماری‌های پوستی مانند آکنه، اگزما و پسوریازیس کمک کند.

علاوه بر این، روغن کرچک یک نرم کننده طبیعی است که به حفظ رطوبت و نرمی پوست کمک می‌کند. می‌توان از آن به عنوان مرطوب کننده و یا به عنوان یک درمان برای لک های صورت استفاده کرد.

مراقبت از پوست اهمیت بسیار زیادی در زیباسازی و جوان‌سازی آن دارد. چرا که پوست نیز همانند سایر نواحی بدن احتیاج به رسیدگی دارد. یکی از اقتصادی‌ترین و راحت‌ترین روش‌های رسیدگی به پوست استفاده از روغن‌های طبیعی است. از جمله این روغن‌ها می توان به روغن کرچک اشاره کرد. استفاده از روغن کرچک برای پوست دارای فواید بسیار زیادی است.

البته برای رسیدن به نتیجه مطلوب و ایده‌آل باید طرز استفاده از روغن کرچک برای پوست به درستی و دقت دنبال شود. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم تا شما همراهان همیشگی کلینیک زیبایی هلیا را با روغن کرچک و چگونگی استفاده از آن را برای داشتن پوستی زیبا و شاداب آشنا کنیم.

خواص روغن کرچک برای پوست

آنچه سبب شده تا روغن کرچک به عنوان یکی از گزینه‌های مهم زیبایی و جوان‌سازی پوست مورد توجه عموم قرار بگیرد مزایا و فواید منحصر به فرد آن است. برای دستیابی به بهترین نتیجه ممکن باید با طرز استفاده روغن کرچک برای پوست آشنا باشید. در صورتی که کاملاً اصولی و صحیح از این روغن استفاده کردید می‌توانید نتایج مثبت حاصل از آن را در طولانی مدت مشاهده کنید. در زیر چند خاصیت روغن کرچک برای پوست صورت را جمع‌آوری کرده‌ایم:

  • از بین بردن آکنه و جوش‌های صورت

روغن کرچک به دلیل خاصیت ضد میکروبی و ضد التهابی که دارد تا حد بسیار زیادی باعث از بین رفتن آکنه و جوش‌های پوستی می‌گردد. روغن کرچک این خاصیت خود را از اسید ریزینولئیک موجود در ترکیباتش به دست می‌آورد. چرا که این ماده می‌تواند از رشد باکتری‌هایی مضر پوستی جلوگیری کند. روش‌های ذیگری از جمله تزریق چربی جای جوش می‌توانند در سریع ترین زمان ممکن، جای جوش را ترمیم کنند.

  • ایجاد حالتی نرم و شاداب در پوست

روغن کرچک در ترکیبات خود از اسیدهای چرب مختلف و مفیدی برای پوست تشکیل شده است. در نتیجه با جذب این روغن‌ها می‌توان پوستی نرم و لطیف داشت.

  • از بین بردن لکه‌های پوستی

اسیدهای چرب روغن کرچک در کنار تمامی فوایدی که دارند سبب می‌شوند تا لکه‌های ناشی از گذر سن و امواج آفتاب ایجاد شده در پوست از بین بروند. در نتیجه فرد پوستی یکرنگ و زیبا خواهد داشت.

  • کاهش روزنه‌های سیاه پوست

روغن کرچک به دلیل ترکیباتی که دارد از خاصیت کومیدوژنیک برخوردار است. این ویژگی سبب می‌شود تا دانه‌های سرسیاه ایجاد شده در نوک بینی و سایر قسمت‌های صورت از بین برود.

  • درمان التهابات پوستی

روغن کرچک یک گزینه بسیار خوب و موثر در درمان التهابات و پف کردگی صورت است. روغن کرچک این خاصیت خود را از اسید رزینولئیک موجود در آن به دست می‌آورد. بنابراین افرادی که دارای پوستی حساس هستند می‌توانند به راحتی از این روغن استفاده کرده و از مزایای آن بهره ببرند.

  • افزایش رطوبت پوست

افرادی که پوستی دهیدراته و خشک دارند می‌توانند با استفاده از روغن کرچک میزان آبرسانی را افزایش دهند. چرا که این روغن می‌تواند رطوبت هوا را گرفته و آن را به پوست تحویل دهد.

  • پاکسازی پوست

روغن کرچک در ترکیبات خود دارای تری گلیسیرید است. این ماده سبب می‌شود تا آلودگی‌های قرار گرفته درون منافذ باز پوست از بین بروند و پوست شاداب‌تر و براق‌تر دیده شود.

چگونگی استفاده از روغن کرچک برای پوست

روغن کرچک حاصل دانه‌های کوچکی از گیاه کرچک می‌باشد. این گیاه به طور عمده در کشورهایی نظیر آفریقا، آمریکای جنوبی و هند کشت و برداشت می‌شود همپنین ایالات متحده و چین از کشورهای وارد کننده این روغن می‌باشند. برای تهیه این روغن، در ابتدا دانه‌های گیاه کرچک را تحت فشار قرار داده و سپس گرمای زیادی اعمال می‌نمایند.

قابل توجه است که اگرچه روغن کرچک از گیاه به دست آمده و طبیعی می‌باشد اما نباید مورد مصرف خوراکی قرار گیرد و تنها برای تولید روغن‌های نباتی به مقدار کمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین از این روغن در جهت تسکین و از بین بردن یبوست استفاده می‌شود.

امروز برای تولید و ساخت بسیاری از لوازم آرایشی از روغن کرچک استفاده می‌شود زیرا مواد و لوازم آرایشی باید دارای ویژگی‌هایی باشند که برای پوست مضر نبوده و استفاده از آنها برای مصرف کنندگان عوارضی به وجود نیاورد.

مزایای استفاده از روغن کرچک

مزایای استفاده از روغن کرچک

روغن کرچک علاوه بر صورت می‌تواند برای پوست بدن نیز مورد استفاده قرار بگیرد. این روغن غیر خوراکی دارای مزایای فراوانی برای صورت و پوست می‌باشد که در ادامه به آنها پرداخته شده است.

صورت

  1. آکنه: از آنجایی که روغن دانه‌های گیاه کرچک حاوی خاصیت ضد میکروبی و ضد التهابی می‌باشند، در نتیجه در کاهش و درمان آکنه های موجود در صورت مفید واقع می‌شود بعلاوه ریسینولیک اسید موجود در Castor oil نیز مانع از رشد باکتری‌های آکنه و جوش خواهد شد.
  2. بافت: این روغن به علت دارا بودن اسیدهای چرب موجب صافی و نرمی پوست صورت شده و در بافت صورت تاثیر می‌گذارد.
  3. ترمیم: ممکن است برخی از نواحی صورت نیاز به ترمیم بافت داشته باشند. با توجه به اینکه اعمال این روغن می تواند موجب تقویت رشد و بافت صورت شود، قادر خواهید بود تا پوست صورت خود را ترمیم کرده و زیبایی را به صورت خود بازگردانید.
  4. پوست حساس: پوست‌های حساس بیشتر در معرض آکنه و جوش‌های سر سیاه قرار می‌گیرند؛ اما روغن کرچک با مسدود کردن منافذ باز صورت، مانع از ایجاد این جوش‌ها خواهد شد.
  5. ارزان: همانطور که میدانید محصولاتی آرایشی مراقبت از پوست بسیار گران بوده و دارای حجم کمی می‌باشند اما روغن کرچک نسبتاً کم هزینه بوده و با استفاده از آن پس از مدتی شاهد رطوبت و زیبایی چهره خود خواهید شد.
  6. لب ها: می‌توانید با مخلوط کردن این روغن و روغن نارگیل از خشکی پوست لب‌های خود جلوگیری نمایید.
  7. پف چشم‌ها: از آنجایی که استفاده از کرچک به کاهش التهابات کمک می‌نماید، می‌تواند برای از بین بردن پف چشم‌ها بعد از خواب مفید باشد.
  8. تیرگی دور چشم ها: کرچک حاوی اسیدهای چرب تغذیه کننده است. این اسیدها در جهت از بین بردن و کاهش تیرگی دور چشم ها تاثیر گذار می‌باشند.
  9. چشمان خون آلود: خارش، سوزش و خون آلود بودن چشم‌ها با استفاده از روغن کرچک ارگانیک و چکاندن آن به وسیله قطره چکان امکان پذیر می‌باشد.
  10. ضد چروک: این ماده با تولید کلاژن، باعث افزایش خاصیت ارتجاعی پوست می‌شود بنابراین می‌توانید برای از بین بردن علائم پیری و چروک صورت و اطراف چشم خود از آن استفاده نمایید.

پوست

  1. ضدالتهاب: علاوه بر این روغن، اسید ricinoleic نیز موجب از بین بردن التهابات پوست می‌شود؛ بنابراین می‌توان از آن برای درمان پوست‌های دارای التهاب و تحریک شده استفاده نمود.
  2. ضدمیکروبی: با جلوگیری از ورود میکروب، مانع از ایجاد بیماری و عفونت‌های باکتریایی می‌شود.
  3. مرطوب کننده: یکی از خواص تری گلیسیرید، خاصیت مرطوب کنندگی آن است و از آنجایی که این محصول حاوی تری گلیسیرید است، به حفظ رطوبت پوست کمک می‌نماید.
  4. هیدراتاسیون: این روغن با کشیدن رطوبت هوا به داخل پوست و حفظ رطوبت به دست آمده، موجب می‌شود تا پوست هیدراته باقی بماند.
  5. پاکسازی پوست: با پاکسازی پوست توسط تری گلیسیریدهای موجود در این روغن، پوست به خوبی تمیز شده و کثیفی‌ها از بین می‌روند.

مو

داشتن موهایی پرپشت و جذاب برای همه‌ی افراد لذت بخش بوده اما با وجود شرایطی ممکن است همه‌ی افراد از داشتن موهایی زیبا بهره‌مند نباشند. راه‌های مختلفی برای پرپشتی موها وجود دارد اما استفاده از روغن گیاه کرچک راهی طبیعی برای رسیدن به نتیجه دلخواه شما خواهد بود. روغن کرچک به شادابی و رشد موها کمک کرده و اگر در انتهای موها از آن استفاده شود، موجب سلامت موها خواهد شد. بعلاوه این روغن در حفظ رنگ طبیعی موها نیز نقش دارد. به همین جهت توصیه می‌شود برای داشتن موهایی باب میل خود از این گیاه غافل نشوید.

برای اطلاع از خدمات زیبایی خود می‌توانید با مشاورین کلینیک فوق تخصصی پوست و مو هلیا به صورت کاملاً رایگان از طریق شماره ۰۲۱۷۹۵۴۷ در ارتباط باشید. و همچنین از طریق پیام رسان واتس اپ به شماره ۰۹۱۲۲۵۰۲۰۵۰ تمامی سوالات خود در رابطه با خدمات پوست و مو و زیبایی را با ما در میان بگذارید.

چگونه از روغن کرچک برای پوست خود استفاده نماییم؟

چگونه از روغن کرچک برای پوست خود استفاده نماییم؟

این روغن برخلاف روغن‌های گیاهی دیگر موجود در بازار، به صورت خالص قابل استفاده نبوده و باید آن را با روغن‌های حامل مخلوط نمود. دلیل استفاده و مخلوط آن با سایر روغن‌ها، غلظت بالای روغن کرچک می‌باشد.

برای مخلوط کردن این روغن می‌توانید از روغن‌های حامل زیر استفاده نمایید.

  1. روغن بادام
  2. روغن نارگیل
  3. روغن زیتون

همچنین برای افزایش خاصیت مرطوب کنندگی می‌توانید آن را با کره شیا نیز ترکیب نمایید.

پس از آماده سازی‌های اولیه، ابتدا صورت خود را تمیز کرده و قبل از خواب مخلوط آماده شده را بر پوست خود بمالید. برای افزایش خواص این مخلوط می‌توانید کل شب بر صورت خود قرار دهید و یا اگر با چرب بودن صورت خود به هنگام خواب مشکل دارید، ۱ الی ۵ دقیقه صبر کرده و سپس با یک پارچه گرم صورت خود را پاک نمایید.

آیا تحقیقاتی برای اثبات خواص روغن کرچک انجام شده است؟

با توجه به تحقیقاتی که بر این روغن انجام گرفت، حاوی ۹۰ درصد اسید ریسینولیک است که نوعی اسید چرب پرقدرت می‌باشد. روغن کرچک خوراکی نبوده و برای بهره مندی از خواص آن باید به صورت موضعی مورد استفاده قرار گیرد. طبق مطالعاتی که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی این روغن ثبت شد و بسیاری از افرادی که از این روغن استفاده می‌کردند، از نتایج به وجود آمده احساس رضایت داشتند.

آیا تحقیقاتی برای اثبات خواص روغن کرچک انجام شده است؟

توجه داشته باشید که این محصول ممکن است عوارض جانبی نیز به همراه داشته باشد. روغن کرچک می‌تواند باعث تحریک پوست شده و پس از اعمال آن بر پوست ایجاد خارش نماید. اگر در گذشته از این روغن استفاده نکرده‌اید، ابتدا در قسمت کوچکی از مچ خود استفاده کرده و پس از اطمینان خاطر از عدم بروز عوارض جانبی بعد از گذشت ۲۴ ساعت، در نواحی مختلف بدن خود اعمال نمایید.

برای کاهش بروز عوارض جانبی از تاریخ انقضا آن مطلع شده و سپس استفاده نمایید. این روغن دارای طیف گستره‌ای از رنگ‌ها بوده اما روغن سنتی و سالم دارای رنگ روشن است. اگر رنگ روغن شما به قهوه‌ای تیره می‌گراید، وقت آن رسیده که روغن مورد نظر را دور بریزید. اگر هر واکنش پوستی شدید که به نظر خطرناک می‌رسد مشاهده کردید، استفاده از روغن کرچک را متوقف کرده و به هیچ عنوان از آن استفاده نکنید.

روغن کرچک برای پوست چرب و جوش دار

بسیاری از خواص درمانی روغن کرچک بر همگان آشکار است. این روغن اثرات فوق‌العاده‌ای را برای پوست و مو به ارمغان می‌آورد. گیاه کرچک که بهره‌گیری از خواص درمانی آن پیشینه چند هزار ساله دارد، در درمان التهاب چشم و مشکلات پوستی همواره نقش مؤثری ایفا ساخته است.

این روغن با بهره‌مندی از طیف گسترده‌ای از ویتامین‌ها و املاح معدنی، کاربردهای بسیار زیادی در درمان انواع عارضه‌های مربوط به پوست و مو دارد. در ادامه برخی از کلیدی‌ترین کاربردهای این روغن را معرفی می‌نماییم.

  1. درمان آکنه با خواص فوق‌العاده روغن کرچک
  2. درمان زخم‌های پوستی
  3. التیام خراشیدگی و ساییدگی سطح پوست
  4. درمان خال و زگیل
  5. درمان پینه‌های پوستی
  6. درمان آفتاب‌سوختگی
  7. درمان لک‌های صورت
  8. درمان چین‌وچروک‌های صورت
  9. درمان استریا
  10. درمان مشکل پوسته شدن اطراف ناخن‌ها
  11. افزایش شفافیت و درخشندگی پوست
  12. افزایش رطوبت پوست صورت و بدن

استفاده از مزیت‌های درمانی روغن کرچک برای پوست‌های چرب و جوش‌دار نیز ممکن است. در واقع کنترل چربی پوست یکی از فواید بی‌نظیر این گیاه محسوب می‌شود. با ترکیب این روغن با مقدار مساوی نمک می‌توانید مخلوطی شگفت‌انگیز برای پوست چرب ساخته و از خواص درمانی آن بهره‌مند شوید.

خواص دانه کرچک برای پوست

کرچک یک گیاه با خواص درمانی فوق‌العاده است که قدمت استفاده از آن به حدود ۶۰۰۰ سال می‌رسد. استفاده از این گیاه پیشینه طولانی در تاریخ دارد و خواص درمانی آن به اثبات رسیده است. این گیاه در ایران با نام‌های بید انجیر و بزانجیر نیز شناخته می‌شود. میوه این گیاه به شکل کپسول خاردار بوده که معمولاً حاوی ۳ دانه است.

این گیاه عموماً برای تهیه روغن آن پرورش داده شده و غنی‌سازی می‌شود. این گیاه در ساخت موارد متعددی مانند لوازم آرایشی و بهداشتی، ساخت دارو، رنگ، رنگ‌دانه، نایلون و بسیاری موارد دیگر کاربرد دارد. مزایای درمانی این گیاه برای پوست و مو نیز به اثبات رسیده است. برخی از مهم‌ترین خواص درمانی گیاه کرچک عبارتند از:

  1. تقویت رشد مژه‌ها
  2. تقویت فولیکول‌های موی سر
  3. افزایش رشد موی ابرو
  4. تنظیم رطوبت پوست و مو
  5. لایه‌برداری پوست
  6. آبرسانی طبیعی
  7. پیشگیری از چین‌وچروک
  8. کاهش خارش پوست
  9. کاهش درد مفاصل و استخوان‌ها
  10. افزایش گردش خون
  11. کمک به سم‌زدایی کبد
  12. ضدعفونی زخم‌های باز

قرص کرچک برای پوست

همان‌طور که گفته شد استفاده از گیاه کرچک پیشینه چند هزار ساله داشته است. با اثبات خواص درمانی این گیاه، انواع محصولات درمانی و بهداشتی به بازار عرضه شد. استفاده از خواص درمانی این گیاه به شکل روغن و قرص نیز رواج دارد. عمده مصرف درمانی این گیاه برای پوست و مو به شکل موضعی است؛ با این حال انواع خوراکی و دارویی این محصول نیز قابل خریداری می‌باشد.

قرص‌ها و کپسول‌های حاوی کرچک در واقع از ماده مؤثر این گیاه ساخته شده‌اند. این گیاه که به طعم و بوی بد شهرت دارد، برای آن دسته از افرادی که تمایلی به استفاده خوراکی و موضعی آن ندارند، گزینه‌ای ایده‌آل به شمار می‌آید.

مصرف قرص و کپسول کرچک علاوه بر خواص درمانی برای پوست ارائه‌دهنده برخی کاربردهای دیگر نیز می‌باشد. مصرف این دارو به‌عنوان ملینی مؤثر برای درمان یبوست نیز کاربرد دارد. انواع خوراکی گیاه کرچک به شکل قرص و کپسول و با برندهای مختلف قابل خریداری هستند.

خواص روغن کرچک برای خال صورت

استفاده از روغن کرچک برای کنترل و درمان بسیاری از عارضه‌های پوستی کاربرد دارد. این گیاه که با خواص ضد قارچی و ضد باکتری شهرت یافته، قابلیت نفوذ به پوست و امکان دسترسی به لایه‌های زیرین پوست را دارا است. از خواص درمانی این روغن می‌توانید در جهت کاهش آکنه، کاهش رد زخم و آستریا نیز بهره‌جویی کنید.

استفاده از این روغن برای از بین بردن خال نیز شهرت دارد. برخی از افراد نسبت به خال‌های بدن خود حساس بوده و به از بین بردن آن‌ها علاقه دارند. عمده نگرانی این افراد خال‌های صورت و گردن می‌باشد. در راستای از بین بردن خال‌های صورت و بدن از این روغن شگفت‌انگیز می‌توان به روش‌های مختلف استفاده نمود. برخی از رایج‌ترین روش‌ها به شرح زیر می‌باشند:

  1. ترکیب روغن کرچک با جوش‌شیرین
  2. ترکیب روغن کرچک با پودر سیر
  3. ترکیب روغن کرچک با عسل
  4. ترکیب روغن درخت چای و روغن کرچک
  5. ترکیب سرکه سیب با روغن کرچک
  6. ترکیب بذر کتان با روغن کرچک
  7. ترکیب روغن هسته انگور و روغن کرچک

آیا روغن کرچک لایه بردار است؟

لایه‌برداری پوست یکی دیگر از استفاده‌های متداول از روغن کرچک است. در جهت لایه‌برداری پوست می‌توان از دانه‌ها و یا روغن آن بهره‌جویی نمود. میزان کارایی این روغن در لایه‌برداری ارتباط مستقیمی با کیفیت محصول و غلظت آن دارد. برخی کرم‌ها و ماسک‌های لایه‌بردار غنی از روغن کرچک نیز به بازار عرضه شده است.

پیش از استفاده از روغن کرچک، ابتدا یک قطره از آن را بر سطح پوست دست و یا بازوی خود مالیده و به مدت ۳۰ دقیقه محل را زیر نظر داشته باشید. مواجهه با خارش، قرمزی یا تورم پوست به معنای حساسیت پوست به ترکیبات و ماده اصلی این روغن می‌باشد.

دستورالعمل‌های مشخصی در خصوص ترکیب روغن کرچک با سایر روغن‌ها و سرکه وجود داشته که بر اساس نوع عارضه پوستی دارای برخی تفاوت‌ها است. در جهت از بین بردن خال‌های صورت و لایه‌برداری پوست روش‌های مدرنی وجود داشته که در این راستا می‌توانید از مشاوره تخصصی کلینیک هلیا بهره‌مند شوید.

روغن کرچک برای لکه های روی دست

اعتقاد بر این است که با مرطوب کردن و تغذیه پوست کار می کند که می تواند به بهبود ظاهر آن کمک کند.

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد روغن کرچک ممکن است برای کاهش ظاهر لکه های پیری مفید باشد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ که در مجله “درماتولوژی” منتشر شد نشان داد که کرم حاوی ۱۰٪ روغن کرچک در کاهش اندازه و تیرگی لکه های پیری موثرتر از دارونما است.

سوالات متدوال

آیا روغن کرچک باعث تیره شدن پوست می شود؟

خیر، روغن کرچک باعث تیرگی پوست نمی‌شود. درواقع، روغن کرچک با کلاژن سازی و افزایش جریان خون در پوست، موجبات تولید سلول‌های تازه و دفع سلول‌های مرده را فراهم آورده و درنهایت باعث کاهش تیرگی پوست می‌شود.

آیا روغن کرچک پوست را سفت می کند؟

خیر؛ ترکیبات موجود در روغن کرچک باعث نرم‌تر شدن و لطیف شدن پوست می‌شود.

آیا روغن کرچک به افزایش موی صورت کمک می کند؟

بله؛ روغن کرچک می‌تواند به سلامت فولیکول‌های موها کمک کرده و تا حد قابل قبولی بر روی روند رویش مو صورت تأثیرگذار باشد.

مصرف بیش از حد روغن کرچک (castor oil) می‌تواند منجر به اسهال، درد در ناحیه شکم، حالت تهوع و استفراغ شود بنابراین در مقدار مصرف این ماده نیز باید دقت نمود تا در کنار بهره مندی از فواید آن، دچار عوارض آن نگردید.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک پوست و مو هلیا و مشورت با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو از قیمت خدمات زیبایی خود مطلع شوید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۷۹۵۴۷ تماس بگیرید.

همچنین شما عزیزان می‌توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین بهره‌مند شوید. کاشت مو و ابرو در این کلینیک توسط پزشک مطرح کشور دکتر حمیدرضا خراسانی صورت می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید