زخم های بعد از کاشت مو طبیعی
سرفصل این مطلب
کاشت طبیعی مو روشی تضمینی با دوام دائمی است که برای برگرداندن زیبایی به چهره مورد استفاده قرار میگیرد. امروزه با وجود حجم گستردهای از آلودگیهای محیطی، عوامل استرسزا و سبک غذایی ناسالم ریزش مو متداولتر شده است. اگرچه ریزش موی سر در سنین 40 تا 50 سالگی طبیعی است، اما هر یک مشکلات یاد شده سلامت موها را تهدیدمیکنند. بیماریهای ارثی، حادثه یا برهم خوردن عملکرد ارگانهای بدن همچون مشکلات غدد تیروئید یا مشکلات دیابتی عوامل دیگری در تحریک ریزش موها هستند. با این تفاسیر احتمال ریزش موها و مشکلات طاسی در سنی وجود دارد. از این رو باید راه درمان موثری برای مقابله با ریزشهای شدید مو وجود داشته باشد؛ کاشت موی طبیعی این روش تضمینی است که به لطف محققان علوم پزشکی روز به روز در حال پیشرفت است. اما انجام آن همواره با چالشها و نگرانیهایی روبرو بوده است. یکی این مسائل اثر زخمهای پس از کاشت مو است.
درمان زخم بعد از کاشت مو
ریزش مو برای افرادی که به آن مبتلا شدهاند، مسئلهی مهمی است. با این حال خوشبختانه پیشرفتهای علم پزشکی و تکنولوژی راهحلهای گستردهای را برای برطف نمودن این مشکل ارائه داده است. روشهای درمانی که هر روزه شاهد بهبود و ارتقای آنها هستیم. این امر فراهم شده است تا افراد بتوانند از داشتن موهای طبیعی از طریق پیوند مو بهره مند شوند. اما در این مسیر و برای رفع طاسی سر، جراحتهایی در سر پدید میآید که احتمال ماندگار شدن آنها برای همیشه روی پوست نگران کننده است. از این رو در این مقاله به بررسی این چالش و راههای درمان زخم بعد از کاشت مو میپردازیم. عمل زیبایی کاشت موی طبیعی مانند هر تکنیک زیبایی دیگری عوارضی را به دنبال دارد که از جمله ی این عوارض پیوند مو می توان به قرمزی،” پوسته پوسته شدن ابرو بعد از کاشت ابرو ” و خارش ناشی از خشکی پوست اشاره نمود.
لازم است بدانید کلیهی عوارض احتمالی عنوان شده با گذشت چند روز پس از کاشت برطرف میشوند. اما نگرانی که مخاطبان کاشت مو دارند، در خصوص آثار بجای مانده ناشی از جراحتهای ایجاد شده است. سوالی که از سوی مراجعه کنندگان در بسیاری از کلینیکهای زیبایی مطرح میشود، این است که آیا ممکن است پس از کاشت موی طبیعی زخم های ناشی از عمل زیبایی بر روی پوست باقی بماند؟
یا جای اسکار ناشی از کاشت مو در انواع پوستها چه اندازه زمان نیاز دارد تا بهبود یابد؟ آیا ممکن است این زخم ها تبدیل به عفونت شده و مشکلات بیشتری برای بیمار به وجود بیاورند؟
در این مقاله علت به وجود آمدن این زخم ها، نحوهی درمان و چگونگی مراقبت پس از پیوند مو بررسی میشود. تا بتوانید به بهترین شکل ممکن مراقبتهای پس از کاشت مو را انجام دهید و نتیجهی دلخواه خود را از این عمل بدست آورید.
مطالب بیشتر: کاشت مو به روش بافت
آیا همواره پس از انجام کاشت مو طبیعی در ناحیه تحت درمان زخم ایجاد می شود؟
در فرآیند کاشت مو فولیکول های مو از منطقه ی اهدا کنندهی بدن فرد برداشت میشوند و نواحی طاس سر که از پیش آماده سازی شده است، پیوند داده میشود. در این پروسه برای کاشت فولیکولها در ناحیهی جدید، باید در قسمتهای تعیین شده از پوست سر، حفرات جزئی ایجاد شود. بسته به نوع روش کاشت مو و تجهیزات مورد استفاده برای برداشت و کاشت فولیکولها، میزان جراحتها متفاوت خواهد بود. در این راستا توصیه میشود از روشهای نوین کاشت مو استفاده شود تا کمترین میزان جراحت در حین کاشت ایجاد شود.
مراقبت های لازم برای درمان زخم های پس از کاشت مو
اگرچه جراحات ایجاد شده در کاشت مو با روشهای نوین بسیار جزئی است، اما باز هم مراقبتهای پس از کاشت مو برای پیشگیری از ظهور عوارض احتمالی لازم است. بنابراین توصیه میشود برای کسب نتایج بهتر رفتارهای مراقبتی زیر را مدتی پس از کاشت مو رعایت کنید:
- پس از پیوند مو از قرار گرفتن در معرض گرما و نور آفتاب خودداری نماید.
- از حضور در اماکنی که آلودگی هوای بیشتری دارند، پرهیز کنید. در همین مورد توصیه میشود اگر در کارگاه یا محیطهای آلوده کار میکنید، حداقل تا دو هفته وارد این اماکن نشوید. گردو خاک و آلودگی با نفوذ به زخمهای پوستی منجر به بروز عفونت و مشکلات پوستی میشود. این مسئله تاثیر مهمی در نتیجهی نهایی کاشت موهای شما خواهد داشت.
- هرگونه ورزشهای آبی را تا یک ماه تعطیل کنید. بخصوص استخرهای عمومی که مملو از کلر و مواد ضدعفونی کننده هستند، در این شرایط برای زخمهای پوستی شما خطرناک خواهد بود.
- در روزهای نخستین پس از کاشت مو نباید پوست سر را ماساژ یا شستشو دهید. استفاده از شامپوهای مختلف ترمیم جراحتهای پوستی را به تاخیر میاندازد.
- استفاده از هرگونه یخ، لوسیون های نرمکننده یا برخی از داروهای مسکن باید با مشورت با پزشک متخصص انجام شود.
برای اطلاع از هزینه کاشت مو خود می توانید با مشاورین کلینیک فوق تخصصی پوست و مو هلیا به صورت کاملا رایگان از طریق شماره 02122819418 در ارتباط باشید. و همچنین از طریق پیام رسان واتس اپ به شماره 09120687738 تمامی سوالات خود در رابطه با کاشت مو و سایر خدمات زیبایی را با ما در میان بگذارید.
کاشت مو در مقایسه با سایر روش های جراحی زیبایی عوارض کمی دارد. اما اگر توجه کافی صورت نگیرد می تواند عوارض جدی ایجاد کند. اما طیف گسترده ای از عوارض احتمالی وجود دارد که کمتر قابل کنترل هستند.
از عوارض شایع بعد از عمل می توان به درد، ورم، عدم تقارن، خونریزی، زخم قابل مشاهده، فولیکولیت، پوسته پوسته شدن، دررفتگی پیوند، سکسکه، افلوویوم، خارش و افت فشار خون اشاره کرد. سایر عوارض بعد از عمل کمتر شایع و نادر عبارتند از: زخم هایپرتروفیک و کلوئید، فیستول شریانی، عفونت، کوبلاستونینگ، تغییر رنگدانه، نکروز، واکنش گرانولوماتوز، گرانولوما پیروژنیک و فوران واریسلو فرم کاپوسی. جدی ترین عارضه پیوند مو نکروز است.
روش های قدیمی کاشت مو، جراحتهای وسیع تر
مشخصا روشهای اولیهای که برای کاشت مو استفاده میشدند، جراحتهای وسیعتری در ایجاد میکردند. این روشها به مرور بهبود یافتند و مشکلاتی نظیر تراکم کم و وسعت جراحتها نیز برطرف شد. کاشت مو به روش FUT به عنوان اولین روش پیوند مو شناخته میشود که اجرای آن با ایجاد حجم وسیعی از جراحتهای پوستی در ناحیه بانک مو همراه بود. اما در فرآیند کاشت مو به روش FUE کلیهی ایرادهای روشهای پیشین حذف شد و دیگر خبری از برداشت نوارهای پوستی و زخمهای ناشی از آن نیست. در این تکنیک برشهای بزرگی بر روی پوست سر ایجاد نمیشود؛ در مقابل ابزارهای نوین برداشت فولیکولها در عین کاهش میزان جراحتها کمترین آسیبی به فولیکولها وارد نمیکنند. در نتیجه اینکه زخمهای حاصل از کاشت مو به روش FUE ، با چشم انسان قابل مشاهده نخواهند بود.
مطالب بیشتر: عوارض کاشت موی طبیعی
آیا زخم های ایجاد شده پس از کاشت موی طبیعی موقتی خواهند بود؟
زخم های ایجاد شده بر روی پوست سر پس از عمل پیوند مو به صورت طولانی مدت ماندگار نخواهند بود. در واقع میزان ماندگاری این زخم ها به تعداد فولیکول های موی کاشته شده بستگی دارد و هر چه تعداد این فولیکول های مو بیشتر باشد، تعداد زخم های حاصل نیز بیشتر می شود و به مدت زمان بیشتری جهت بهبود احتیاج خواهند داشت.
به طور متوسط دوره ی درمان زخم ها پس از کاشت مو به مدت 7 الی 15 روز خواهد بود. این مدت زمان در بدن هر فردی متفاوت است. در نخستین روش های پس از کاشت فولیکول های کاشته شده پیوند ضعیفی دارند و لازم است که فرد در مراقبت از مو ها بسیار دقت کند. در ضمن لازم است که فرد از خارش پوست سر اجتناب کند، چرا که این امر سبب آسیب به فولیکول های مو می گردد و ممکن است که زخم ها کنده شوند. بنابراین چنانچه مراقبت های لازم پس از کاشت مو به عمل آید این زخم ها کاملا موقتی هستند و از بین خواهند رفت.
مطالب بیشتر: مزوتراپی مو
به طور کلی این علائم را می توان با استفاده از یخ، لوسیون های نرم کننده یا برخی از داروهای که توسط پزشک توصیه می شود کاهش داد. همانطور که گفتیم ممکن است علاوه بر زخم بیمار خارش و تورم را نیز تجربه کند. زخم های کوچک در ناحیه گیرنده و سوراخهای قرمز کوچک در ناحیه اهدا کننده را مشاهده خواهید کرد که طی 15 روز بهبود می یابد. طول دوره درمان و ترمیم زخمهای ایجاد شده به مکانیزم بدن فرد و رفتارهای مراقبتی پس از کاشت بستگی دارد.
- خارش: خارش نشانه بهبودی است و احساس طبیعی آن 2-3 روز پس از عمل کاملاً طبیعی است. در منطقه کاشت مو خارش ممکن است برای چند روز ادامه یابد.
- احساس سوزش: در ناحیه کاشت مو، 4 روز پس از عمل ممکن است احساس سوزش ایجاد شود. در این حالت استعمال لوسیون مرطوب کننده به طور منظم توصیه میشود ( سه یا چهار مرتبه در روز).
- تورم: در صورت تورم در نواحی سر، پیشانی و اطراف چشم، پس از مشاوره با پزشک خود و در صورت صلاح دید وی میتوانید از مقداری یخ استفاده کنید. البته این تورمها به ندرت رخ میدهند و نیازی به نگرانی در این خصوص نیست.
آیا زخم های ایجاد شده پس از کاشت مو طبیعی باعث عفونت در ناحیه تحت درمان خواهد شد؟
پس از اینکه عمل کاشت صورت گرفت، با گذشت زمان کوتاهی زخم های ناشی از ایجاد سوراخ ها شروع به ظاهر شدن می کنند. در مرحله ی بعدی این زخم ها پوسته انداخته و سفت تر و تیره تر خواهند شد. در ادامه زخم های به وجود آمده در اثر عمل کاشت ، خشک شده و پس از چند روز اثری از آنها باقی نخواهد ماند. در صورتی که بهداشت در این ناحیه رعایت شود این زخم ها سبب بروز عفونت نخواهند شد.
به منظور رعایت بهداشت پس از پیوند مو نیز لازم است که فرد پس از گذشت 24 ساعت از عمل پیوند فولیکولی مو، نسبت به شستشوی سر اقدام نماید. برای شستشوی این ناحیه نیز بهتر است که از شوینده های ملایم و شامپوهای مخصوص استفاده شود تا در نتیجه این ناحیه از سر ضد عفونی شود و از بروز عفونت های مختلف جلوگیری شود. در ضمن به منظور جلوگیری از بروز عفونت در ناحیه ای که کاشت مو بر روی آن انجام شده است، می بایست که این عمل زیبایی در مراکز زیبایی معتبر و در محیطی کاملا استریل صورت گیرد. عفونت های پوست سر بسیار نادر است. عفونتهای جدی در کمتر از 1٪ موارد رخ می دهد و معمولاً با بهداشت ضعیف، تشکیل بیش از حد پوسته یا عوامل خطرناک پزشکی پیش بینی می شود.
پیشگیری از بروز زخم بعد از کاشت مو
اقدامات بسیاری برای پیشگیری و کنترل عفونت بعد از کاشت مو وجود دارد:
- اتاق عمل تمیز و ضد عفونی
- استفاده از مواد استریل شده
- ضدعفونی کردن ناحیه اهدا کننده
- استفاده از وسایل یکبار مصرف
استفاده از آنتی بیوتیک ها زیر نظر پزشک.
آیا عمل زیبایی کاشت مو طبیعی تنها عامل به وجود آمدن زخم ها در این ناحیه می باشد؟
کاشت مو به تنهایی عامل بروز این زخمها نیست. در واقع خارشهایی که در روزهای پس از کاشت رخ میدهد سبب میشود شخص به طور ناخودآگاه به ناحیهی کاشت دست بزند و باعث ظاهر شدن زخمهایی گردد. داروهایی در این خصوص توسط پزشک شما تجویز میشود تا میزان خارش سر پس از عمل کاشت مو را کاهش دهند. هرچه ناحیهی کاشت را کمتر دستکاری کنید، زخمهای احتمالی کمتری ایجاد میشود. در کاشت مو با FUE، زخم قابل مشاهده به دلیل ورود مکرر و پراکنده پانچ ممکن است رخ دهد. برای جلوگیری از این وضعیت، پانچ های مکرر و جانبی در کنار یکدیگر نباید انجام شوند.
در پایان باید بگوییم که در به وجود آمدن زخم های ناشی از پیوند موی طبیعی ، مهارت و تجربه ی پزشک معالج بسیار موثر است. در صورتی پیوند مو توسط متخصصین با تجربه انجام شود، حجم زخم های به وجود آمده و عمق این زخم ها کاهش خواهد یافت. در ضمن چنانچه زخمی از کاشت مو بر روی پوست سر باقی بماند، این زخم ها با گذشت زمان و رشد موها مخفی شده دیده نخواهند شد. در نتیجه قبل از اقدام نسبت به حتما تحقیقات لازم در مورد پزشک معالج و مرکز زیبایی که به آن مراجعه میکنید، به عمل آورید.
در پایان باید بگوییم که در به وجود آمدن زخم های ناشی از عمل hair transplant ، مهارت و تجربه ی پزشک معالج نیز می تواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد. در صورتی که این پیوند مو توسط فردی آموزش دیده انجام شود، تعداد زخم های به وجود آمده و عمق این زخم ها کاهش خواهد یافت.
در ضمن چنانچه زخمی از کاشت مو بر روی پوست سر باقی بماند، این زخم ها با گذشت زمان و رشد موها مخفی شده و دیگر دیده نخواهند شد. در نتیجه قبل از اقدام نسبت به پیوند فولیکولی مو حتما تحقیقات لازم در مورد پزشک معالج و مرکز زیبایی که به آن مراجعه می کنید، به عمل آورید.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک هلیا و مشورت با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو از قیمت کاشت مو خود مطلع شود. جهت مشاوره با شماره 02122819418 تماس بگیرید.
همچنین شما عزیزان میتوانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین بهره مند شوید.
کاشت مو و ابرو در این کلینیک توسط پزشک مطرح کشور دکتر حمیدرضا خراسانی صورت می گیرد.