دلمه و زخم پشت سر بعد از کاشت مو | علل و درمان فوری

 

کاشت طبیعی مو روشی تضمینی با دوام دائمی است که برای برگرداندن زیبایی به چهره مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه با وجود حجم گسترده‌ای از آلودگی‌های محیطی، عوامل استرس‌زا و سبک غذایی ناسالم ریزش مو متداول‌تر شده است. اگرچه ریزش موی سر در سنین ۴۰ تا ۵۰ سالگی طبیعی است، اما هر یک مشکلات یاد شده سلامت موها را تهدید می‌کنند. بیماری‌های ارثی، حادثه یا برهم خوردن عملکرد ارگان‌های بدن همچون مشکلات غدد تیروئید یا مشکلات دیابتی عوامل دیگری در تحریک ریزش موها هستند. با این تفاسیر احتمال ریزش موها و مشکلات طاسی در سنی وجود دارد.

از این رو باید راه درمان موثری برای مقابله با ریزش‌های شدید مو وجود داشته باشد؛ کاشت موی طبیعی این روش تضمینی است که به لطف محققان علوم پزشکی روز به روز در حال پیشرفت است. اما انجام آن همواره با چالش‌ها و نگرانی‌هایی روبرو بوده است. یکی این مسائل اثر زخم‌های پس از کاشت مو است.

اینفوگرافی راهنمای زخم های بعد از کاشت مو

درمان فوری زخم و اسکار بعد از کاشت مو

ریزش مو برای افرادی که به آن مبتلا شده‌اند، مسئله‌ مهمی است. با این حال خوشبختانه پیشرفت‌های علم پزشکی و تکنولوژی، راه‌حل‌های گسترده‌ای را برای برطرف نمودن این مشکل ارائه داده است. روش‌های درمانی که با گذر زمان شاهد بهبود و ارتقای آن‌ها هستیم، این امکان را فراهم کرده‌اند تا افراد بتوانند از داشتن مو‌های طبیعی از طریق پیوند مو لذت ببرند.

اما در این مسیر و برای رفع طاسی سر، جراحت‌هایی در سر پدید می‌آید که احتمال ماندگار شدن آن‌ها برای همیشه روی پوست نگران‌کننده است. از این رو در این مقاله به بررسی این چالش و راه‌های درمان زخم بعد از کاشت مو می‌پردازیم. کاشت موی طبیعی مانند هر تکنیک زیبایی دیگر، عوارضی را به دنبال دارد که از جمله‌ می‌توان به قرمزی، پوسته پوسته شدن مو بعد از کاشت و خارش ناشی از خشکی پوست اشاره نمود.

لازم است بدانید کلیه‌ عوارض احتمالی عنوان‌شده، با گذشت چند روز پس از کاشت برطرف می‌شوند اما نگرانی مخاطبان کاشت مو، در خصوص آثار بجای مانده ناشی از جراحت‌های ایجاد شده است. سوالی که از سوی مراجعه‌کنندگان در بسیاری از کلینیک‌های زیبایی مطرح می‌شود این است که آیا ممکن است پس از کاشت موی طبیعی زخم‌های ناشی از آن بر روی پوست باقی بماند؟

جای اسکار ناشی از کاشت مو در انواع پوست‌ها چه اندازه زمان نیاز دارد تا بهبود یابد؟ آیا ممکن است این زخم‌ها تبدیل به عفونت شده و مشکلات بیشتری برای فرد به وجود بیاورند؟ در این مقاله علت به وجود آمدن این زخم‌ها، نحوه‌ درمان و چگونگی مراقبت بعد از کاشت مو بررسی می‌شود تا بتوانید به بهترین شکل ممکن مراقبت‌های پس از کاشت مو را انجام دهید و نتیجه‌ دلخواه خود را از این راهکار درمانی بدست ‌آورید.

زخم های بعد از کاشت مو

نحوه شستن دلمه کاشت مو

شستن دلمه پوسته شدن سر بعد از کاشت مو بسیار مهم است و باید به منظور تنفس بیشتر و بهتر پوست سر، سریعاً آن‌ها را از بین برد اما باید خیلی مراقب بود تا آسیب به فولیکول‌ها نرسد. به منظور کاهش خطر عفونت و از بین رفتن پوسته‌ها، دلمه‌ها و زخم‌های پوست سر، هنگام شستن ناحیه اهدا کننده (بانک مو) و پیوند شده باید مراحل زیر را طی کنید:

  1. یک فنجان یا کاسه را با آب گرم و ولرم پر کنید و چند قطره شامپو بچه به آن اضافه کنید.
  2. آب کف را روی موهای خود بریزید.
  3. به آرامی آب کف را به ناحیه پیوند زده شده بمالید تا مطمئن شوید موهای کاشته شده از جای خود خارج نمی‌شوند. در صورت وجود پوسته هنگام شستشو، به هیچ وجه آن‌ها را نکشید و نکَنید.
  4. مجدداً یک کاسه را با آب ولرم پر کنید و سرتان را به همان لطفات آبکشی کنید. ریختن آب را تا جایی ادامه بدهید که دیگر هیچ کفی روی سرتان باقی نماند.
  5. اجازه دهید موهایتان در مجاورت هوا بصورت کاملاً طبیعی خشک شوند.

پس از گذشت ۵ روز می‌توانید کل سر خود را زیر دوش با فشار خفیف بشویید. این روش شامل مراحل زیر است:

  1. شامپو بچه را در دستان خود بریزید و دستان خود را به هم بمالید و کف ایجاد کنید.
  2. شامپو را با کف دست به سر خود بمالید (به هیچ عنوان سرتان را چنگ نزنید). می‌توانید شامپو را با استفاده از نوک انگشتان خود پخش کنید اما از ناخن‌هایتان برای شستن پوست سر استفاده نکنید.
  3. آنقدر آبکشی کنید تا کف از بین برود.
  4. سرتان را به طور طبیعی خشک کنید.

زمان افتادن دلمه‌های کاشت مو

محل پیوند در طی ۲۴ تا ۷۲ ساعت پس از ایمپلنت مو دچار دَلَمه و پوسته‌هایی در کف سر می‌شوند که می‌توانند بسیار برای خاراندن و کنده شدن بسیار وسوسه برانگیز باشند. لطفاً در این دوره جلوی خود را بگیرید وخوددار باشید و دست به آن‌ها نزنید، چرا که ممکن است موجب تخریب کلی فولیکول‌های آن قسمت شوید؛ دلمه های سفید بعد از کاشت مو پس از شستشوهای مکرر در عرض ۳ تا ۱۰ روز می‌ریزند. وقتی دلمه‌ها می‌ریزند، ممکن است متوجه شوید که موها نیز همراه با آن‌ها ریخته می‌شوند.

اما نترسید! این اتفاق عادی است و ریشه مو هنوز در زیر پوست مشغول رشد و تقویت می‌باشد. پس، دلمه‌ها را جدا نکنید، انجام این کار باعث ایجاد عفونت و در نتیجه بقا و رشد گرافت های کاشته شده را به خطر می اندازد.

شدت زخم های پشت سر بعد از کاشت موروش استفاده شده برای پیوند مو
میزان مهارت متخصص
عوامل موثر بر ترمیم زخم‌هاآمادگی قبل از عمل
مراقبت از خود در دوره نقاهت
نحوه تغذیه
میزان شادابی و انعطاف‌پذیری پوست
قدرت سیستم ایمنی بدن
تشکیل اسکار در محل زخمتنها در روش FUT  که با جراحی همراه است، احتمال تشکیل اسکار وجود دارد که اگر متخصص مهارت زیادی به خرج دهد، این اتفاق نخواهد افتاد.
جلوگیری از عفونت زخمعدم دستکاری محل زخم
نرفتن به محیط‌های آلوده
استفاده از کلاه مخصوص در زمان خروج از منزل
تمیز نگه داشتن پوست سر

آیا همواره پس از انجام پیوند مو طبیعی در ناحیه تحت درمان زخم ایجاد می شود؟

در فرآیند کاشت مو، فولیکول‌های مو از منطقه اهدا‌کننده‌ فرد برداشته می‌شوند و به نواحی طاس سر که از پیش آماده‌سازی شده‌اند، پیوند خواهند شد. در این پروسه برای کاشت فولیکول‌ها در ناحیه‌ جدید، باید حفره‌های جزئی در پوست سر ایجاد شود. بسته به نوع روش کاشت مو و تجهیزات مورد استفاده برای برداشت و کاشت فولیکول‌ها، میزان جراحت‌ها متفاوت خواهد بود. در این راستا توصیه می‌شود از روش‌های نوین کاشت مو استفاده شود تا کم‌ترین میزان جراحت در حین کاشت بجای ماند.

عوارض کندن زخم های بعد از کاشت مو

به هیچ عنوان نباید جای زخم‌های ایجاد شده بعد از پیوند مو را بکنید و باید اجازه دهید دلمه در محل زخم تشکیل شده و به صورت خود به خود دلمه‌ها ریزش پیدا کنند. زمانی که علائم ریزش دلمه‌ها را مشاهده کردید می‌توانید به آرامی سر خود را ماساژ دهید تا سرعت ریزش بالا برود.

مهمترین عارضه کندن زخم‌ ها بعد از کاشت مو، خونریزی است. اگر زخم‌ها را زود هنگام و قبل از اینکه دلمه‌ها به صورت کامل تشکیل شوند بکنید، خونریزی اتفاق خواهد افتاد که همین موضوع هم باعث می‌شود خطر عفونت در محل زخم‌ها بالا برود و هم احتمال جابجا شدن فولیکول‌ها بسیار زیاد خواهد شد.

بنابراین به هیچ عنوان نباید در مدت دو هفته اول زخم‌ها را دستکاری کنید.

تصاویر کاشت مو در آقایان

ماساژ موهای کاشته شده

در هفته اول هنگام دوش گرفتن و حمام کردن موهای خود، مکان‌های تحت درمان را فقط به آرامی لمس کنید و مراقب باشید که هیچ گونه خراش یا ماساژی ندهید. توصیه ما این است که قبل از شروع ماساژ پوست سر حداقل ۳ هفته باید از پیوند مو بگذرد.

بعد از آن شما می‌توانید یک ماساژ را با حرکات دایره‎ای دست (با نوک انگشت) به مدت ۱۰ دقیقه روی ناحیه تحت کاشت انجام دهید. هدف از ماساژ دادن بعد از کاشت مو تسکین و آرام کردن سر و در عین حال تقویت رشد مو است. به عبارتی ماساژ بعد از کاشت مو را می‌توانید در هر زمان و هر مکانی که می‌خواهید انجام دهید. کافی است پوست سر را با حرکات سبک و دایره‌ای مالش دهید و این کار را هر بار ۲ تا ۳ دقیقه ادامه دهید. اما بازهم توصیه می‌کنیم که ۳ هفته منتظر بمانید تا موهای کاشته شده در جای خود مستقر و محکم شوند.

کندن موهای کاشته شده

برخی از افراد به دلیل استرس و یا برخی عادات رفتاری اشتباه اقدام به کندن موهای تازه کاشته شده‌شان می‌کنند. موهای جدید شما به اندازه موهای قدیمتان قوی نیستند و در صورتی که آن‌ها را ناخواسته یا عمدا بکنید، ممکن است هیچوقت مجددا شاهد رویششان نباشید. اگر فکر می‌کنید مدل کاشته شده موهایتان را دوست ندارید، قبل از انجام هر کاری با پزشک خود صحبت کنید.

مراقبت های لازم برای درمان زخم های پس از کاشت مو

اگرچه جراحات ایجاد شده در کاشت مو با روش‌های نوین بسیار جزئی است، اما باز هم مراقبت‌های پس از کاشت مو برای پیش‌گیری از ظهور عوارض احتمالی لازم است. بنابراین توصیه می‌شود برای کسب نتایج بهتر و ماندگاری پیوند مو، رفتار‌های مراقبتی زیر را تا مدتی پس از کاشت مو رعایت کنید:

  1. پس از پیوند مو از قرار گرفتن در معرض گرما و نور آفتاب خودداری کنید.
  2. از حضور در اماکنی که آلودگی هوای بیشتری دارند، پرهیز کنید. در همین مورد توصیه می‌شود اگر در کارگاه یا محیط‌‌های آلوده کار می‌کنید، حداقل تا دو هفته وارد این اماکن نشوید. گرد و خاک و آلودگی با نفوذ به زخم‌های پوستی منجر به بروز عفونت و مشکلات پوستی خواهند شد. این مسئله تاثیر مهمی در نتیجه‌ نهایی کاشت مو‌ خواهد داشت.
  3. هرگونه ورزش‌های آبی را تا یک ماه تعطیل کنید. بخصوص استخر‌های عمومی که مملو از کلر و مواد ضدعفونی‌کننده هستند چرا که این شرایط برای زخم‌های پوستی شما خطرناک خواهد بود.
  4. در روز‌های نخستین پس از کاشت طبیعی مو نباید پوست سر را ماساژ یا شستشو دهید.
  5. استفاده از هرگونه یخ، لوسیون‌های نرم‌کننده یا برخی از دارو‌های مسکن باید با مشورت با پزشک متخصص انجام شود.
  6. برای شستن سر، از شامپویی استفاده کنید که متخصص تجویز می‌کند.

کاشت مو در مقایسه با سایر روش‌های جراحی زیبایی، عوارض کمی دارد اما اگر توجه کافی صورت نگیرد می‌تواند عوارض جدی به دنبال داشته باشد. از عوارض شایع بعد از پیوند طبیعی مو می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. درد، ورم، التهاب و خون‌ریزی
  2. عدم تقارن در کاشت مو
  3. زخم و دلمه قابل مشاهده
  4. فولیکولیت
  5. پوسته‌پوسته شدن،
  6. خارش و افت فشار خون
  7. و…

برای اطلاع از هزینه کاشت مو خود می توانید با مشاورین کلینیک فوق تخصصی پوست و مو هلیا به صورت کاملا رایگان از طریق شماره ۰۲۱۷۹۵۴۷ در ارتباط باشید. و همچنین از طریق پیام رسان واتس اپ به شماره ۰۹۱۲۲۵۰۲۰۵۰ تمامی سوالات خود در رابطه با کاشت مو و سایر خدمات زیبایی را با ما در میان بگذارید.

سایر عوارض بعد از پیوند مو که به ندرت رخ می‌دهند عبارتند از:

  1. زخم هایپرتروفیک و کلوئید
  2. فیستول شریانی
  3. عفونت
  4. کوبلاستونینگ
  5. تغییر رنگدانه
  6. نکروز
  7. واکنش‌گرانولوماتوز
  8. گرانولوما پیروژنیک
  9. فوران‌واریسلو فرم کاپوسی

آیا زخم پشت سر بعد از کاشت مو طبیعی است؟

آیا زخم های ایجاد شده پس از کاشت موی طبیعی موقتی خواهند بود؟

زخم‌ها و دلمه های ایجاد شده بر روی پوست سر پس از کاشت مو، به صورت طولانی مدت ماندگار نخواهند بود. در واقع میزان ماندگاری این زخم‌ها به تعداد فولیکول‌های کاشته شده بستگی دارد و هر چه تعداد این فولیکول‌ها بیشتر باشد، تعداد زخم‌های حاصل نیز افزایش‌یافته و به مدت زمان بیشتری جهت بهبود زخم‌ها احتیاج خواهد بود.

به طور متوسط دوره‌ از بین بردن دلمه بعد از کاشت مو و زخم ‌های پس از کاشت مو به مدت ۷ الی ۱۵ روز خواهد بود. این مدت زمان برای هر فردی متفاوت است. در نخستین روش‌های کاشت طبیعی مو، فولیکول‌های کاشته شده پیوند ضعیفی با پوست دارند و لازم است که فرد در مراقبت از مو‌ها بسیار دقت کند. در ضمن لازم است که فرد از خارش پوست سر اجتناب کند چرا که این امر سبب آسیب به فولیکول‌های مو می‌گردد و ممکن است زخم‌ها کنده شوند. بنابراین چنانچه مراقبت‌های لازم پس از پیوند طبیعی مو به عمل آید، این زخم‌ها کاملا موقتی بوده و از بین خواهند رفت.

به طور کلی این علائم را می‌توان با استفاده از یخ، لوسیون‌های نرم‌کننده یا برخی از دارو‌ها که توسط پزشک توصیه می‌شود، کاهش داد. همانطور که گفتیم ممکن است علاوه بر زخم، فرد خارش و تورم را نیز تجربه کند.

زخم‌های کوچک در ناحیه گیرنده و سوراخ‌های قرمز کوچک در ناحیه اهدا‌کننده را مشاهده خواهید کرد که طی ۱۵ روز بهبود می‌یابند. طول دوره درمان و ترمیم زخم‌های ایجاد شده به مکانیسم بدن فرد و رفتار‌های مراقبتی پس از کاشت بستگی دارد.

  1. خارش: خارش نشانه بهبودی است و احساس طبیعی آن ۲-۳ روز پس از پیوند، کاملاً طبیعی است. در منطقه کاشت مو، خارش ممکن است برای چند روز ادامه یابد.
  2. احساس سوزش: در ناحیه کاشت مو، ۴ روز پس از پیوند ممکن است احساس سوزش داشته باشید. در این حالت استعمال لوسیون مرطوب‌کننده به طور منظم توصیه می‌شود (سه یا چهار مرتبه در روز).
  3. تورم: در صورت تورم در نواحی سر، پیشانی و اطراف چشم، پس از مشاوره با پزشک خود و در صورت صلاح‌دید وی، می‌توانید از مقداری یخ استفاده کنید. البته این تورم‌ها به ندرت رخ می‌دهند و جایی برای نگرانی در این خصوص نیست.

روش های قدیمی کاشت مو، جراحت‌های وسیع تر

مشخصاً روش‌های اولیه‌ که برای کاشت مو استفاده می‌شدند، جراحت‌های وسیع‌تری در سر ایجاد می‌کردند. این روش‌ها به مرور بهبود یافتند و مشکلاتی نظیر تراکم کم و وسعت جراحت‌ها نیز برطرف شد. کاشت مو به روش FUT به عنوان اولین روش پیوند مو شناخته شده است که اجرای آن با ایجاد حجم وسیعی از جراحت‌های پوستی در ناحیه بانک مو همراه بود.

اما در فرآیند کاشت مو به روش FIT کلیه‌ ایراد‌های روش‌های پیشین حذف شد و دیگر خبری از برداشت نوار‌های پوستی و دلمه های ناشی از آن وجود ندارد. در این تکنیک برش‌های بزرگی بر روی پوست سر ایجاد نمی‌شود بلکه ابزار‌های نوین برداشت فولیکول‌ها در عین کاهش میزان جراحت‌ها، کم‌ترین آسیب را به فولیکول‌ها وارد نمی‌کنند. در نتیجه زخم‌ های حاصل از کاشت مو به روش FIT، با چشم انسان قابل مشاهده نخواهند بود.

عفونت سر بعد از کاشت مو

آیا زخم های ایجاد شده پس از کاشت مو طبیعی باعث عفونت در ناحیه تحت درمان خواهد شد؟

پس از اینکه کاشت طبیعی مو صورت گرفت، با گذشت زمان کوتاهی، زخم‌های ناشی از ایجاد سوراخ‌ها شروع به ظاهر شدن می‌کنند. در مرحله‌ بعدی این زخم‌ها پوسته انداخته و سفت‌تر و تیره‌تر خواهند شد. در ادامه، زخم‌های به وجود آمده در اثر ایمپلنت مو، خشک شده و پس از چند روز اثری از آن‌ها باقی نخواهد ماند. در صورتی که بهداشت در این ناحیه رعایت شود این زخم‌ها سبب بروز عفونت نمی‌شوند.

به منظور رعایت بهداشت پس از پیوند مو، لازم است که فرد پس از گذشت ۲۴ ساعت، نسبت به شستشوی سر اقدام نماید. برای شستشوی این ناحیه نیز بهتر است از شوینده‌های ملایم و شامپو‌های مخصوص استفاده شود تا هم از بروز عفونت‌های مختلف جلوگیری شده و هم تاثیر منفی بر فولیکول‌های تازه پیوند شده نداشته باشد.

در ضمن به منظور جلوگیری از بروز عفونت در ناحیه‌ای که کاشت مو بر روی آن انجام شده است، می‌بایست که این عمل زیبایی در مراکز زیبایی معتبر و در محیطی کاملا استریل صورت گیرد. عفونت‌ پوست سر بسیار نادر است و در کمتر از ۱٪ موارد رخ می‌دهد که معمولاً بهداشت ضعیف، تشکیل بیش از حد پوسته یا عوامل خطرناک پزشکی منجر به این مشکل می‌شوند.

پیشگیری از بروز زخم بعد از کاشت مو

پیشگیری از بروز زخم بعد از کاشت مو

اقدامات بسیاری برای پیش‌گیری و کنترل عفونت بعد از کاشت مو وجود دارد:

  1. اتاق عمل تمیز و ضد‌عفونی
  2. استفاده از مواد استریل‌شده
  3. ضدعفونی کردن ناحیه اهدا‌‌کننده
  4. استفاده از وسایل یک‌بار مصرف
  5. استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها زیر نظر پزشک

 آیا عمل زیبایی کاشت مو طبیعی تنها عامل به وجود آمدن زخم ها در این ناحیه می باشد؟

کاشت مو به تنهایی عامل بروز این زخم‌ها نیست. در واقع خارش‌هایی که در روز‌های پس از کاشت رخ می‌دهد سبب می‌شود شخص به طور ناخودآگاه به ناحیه‌ پیوند دست بزند و باعث ظاهر شدن زخم‌ها گردد. دارو‌هایی در این خصوص توسط پزشک شما تجویز می‌شود تا میزان خارش سر پس از کاشت مو را کاهش دهند. هر چه ناحیه‌ کاشت را کم‌تر دست‌کاری کنید، زخم‌های احتمالی کم‌تری ایجاد خواهد شد. در کاشت مو با روش FIT، ممکن است زخم قابل مشاهده به دلیل ورود مکرر و پراکنده پانچ رخ دهد. برای جلوگیری از این وضعیت، نباید پانچ‌های مکرر و جانبی در کنار یکدیگر به پوست وارد شوند.

باید این نکته را از یاد نبریم که در به وجود آمدن زخم‌ های ناشی از پیوند موی طبیعی، مهارت و تجربه‌ پزشک معالج بسیار موثر است. در صورتی که پیوند مو توسط متخصصین با تجربه انجام شود، حجم زخم‌ های بعد از پیوند مو به وجود آمده و عمق این زخم‌ها کاهش خواهد یافت. چنانچه اگر زخمی از کاشت مو بر روی پوست سر باقی بماند، این زخم‌ها با گذشت زمان و رشد مو‌ها مخفی شده و دیده نمی‌شوند. در نتیجه قبل از اقدام به ایمپلنت مو، حتما تحقیقات لازم در مورد پزشک معالج و مرکز زیبایی که به آن مراجعه می‌کنید، به عمل‌آورید.

تصاویر کاشت مو در تهران

عوامل موثر در مدت زمان بهبود زخم ها پس از کاشت مو

اخیراً تمرکز بر تکنیک‌های کم تهاجمی به منظور به حداقل رساندن اسکار ناشی از ایمپلنت و حفظ یک محیط نسبتا مرطوب (نه مرطوب یا خشک) بر روی پوست سر موجب شده است که هم خود زخم و هم تجربه مراجعان کلینیک هلیا را از این روش، بهبود بخشیده است. با این حال هنوز هم برخی از افراد شرایطی دارند که ممکن است بر مدت زمان بهبودی زخم‌هایشان پس از کاشت مو تاثیر بگذارد که در ادامه با برخی از مهم‌ترین آن‌ها آشنا خواهیم شد:

  1. سن متقاضی
  2. نوع و عمق زخم
  3. وجود یا عدم وجود عفونت در نواحی اسکار
  4. ابتلای فرد به برخی از بیماری‌های مزمن
  5. تغذیه ضعیف بعد از کاشت مو
  6. کمبود آب بدن
  7. گردش خون ضعیف
  8. تورم زیاد و درمان نشده در نواحی تحت درمان
  9. ترومای مکرر
  10. انجام رفتارهای مخالف با نکات مراقبتی

آیا در روش کاشت مو میکروگرافت امکان زخم و اسکار وجود دارد؟

کاشت مو به روش میکروگرافت برای اولین بار در ایران در کلینیک تخصصی پوست و مو هلیا به کار گرفته شد و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به محبوبیت زیادی دست یافت. این متد از روش اصلی FIT (یا FUE) پیروی می‌کند و هر واحد فولیکولی به صورت جداگانه از پوست استخراج می‌شود بنابراین نسبت به متدهایی مثل FUT اسکار محوتری ایجاد می‌کند.

در واقع تنها جای زخمی که برجای می‌ماند، دایره‌های بسیار کوچکی هستند که قبلا محل حضور فولیکول‌های مو بوده است. جای این زخم‌ها بر روی سر به صورت چشمگیر باقی نخواهد ماند و خیلی راحت با موهای اطراف پوشانیده می‌شود. زخم‌های کوچک به جا مانده از عملیات پیوند مو، با گذشت ۳ روز از جلسه درمان شروع به بهبودی می‌نمایند و حدود ۳ ماه آینده هیچ اثری از آن‌ها باقی نخواهد ماند.

کلینیک های کاشت مو با کمترین اسکار

برای اینکه بعد از پیوند شاهد کمترین اسکار باشید، باید از کلینیک‌های معتبر بهره ببرید. در ابتدا باید بگوییم زمانی که پیوند با روش FUT انجام می‌شود، احتمال تشکیل اسکار وجود دارد؛ اما با این حال اگر متخصص مهارت بالایی در برداشت و بخیه زدن داشته باشد، شاهد این دست از عوارض نیز نخواهید بود. در واقع همه چیز به تخصص پزشک بر می‌گردد.

همچنین زمانی که اسکار تشکیل می‌شود، احتمال عفونت نیز افزایش خواهد یافت؛ البته این به شرطی است که در یک کلینیک نامعتبر کاشت مو را انجام دهید. محیط کلینیک و همچنین تجهیزات باید کاملاً استریل باشند تا احتمال عفونت به کمترین حد خود برسد. در حال حاضر دکتر خراسانی در کلینیک هلیا به دلیل تخصص بالایی که در بخیه زدن و برداشت فولیکول دارد، می‌تواند کاشت مو با کمترین اسکار را برای زیباجویان به ارمغان بیاورد.

جدیدترین روش های کاشت مو بدون اسکار

زمانی که کاشت مو بدون اسکار باشد، دردسرهای آن نیز کمتر خواهند بود؛ به همین علت زیباجویان به دنبال جدیدترین روش‌های بدون اسکار برای پیوند گرافت هستند. در حال حاضر جدیدترین و بهترین روشی که می‌توان از آن بهره برد، میکرو گرافت است. با این روش درمانی می‌توان شاهد تراکم بالا و نتیجه طبیعی بود. در این روش می‌توان از دستگاه‌ مخصوص بهره برد که باعث افزایش ظرافت، زیبایی و تراکم می‌شود.

روش Super FUE نیز از جمله روش‌های جدید برای کاشت مو است. بعد از پایان این روش نیز اسکار و زخمی باقی نخواهند ماند؛ به همین دلیل دوره نقاهت کوتاه مدتی دارد. با دنبال کردن این روش می‌توان از جلوه طبیعی و تراکم بالا بهره برد؛ اما با این حال یک سری از معایب نیز وجود دارند که توجه به آن‌ها ضرورت دارد. نیاز به دستگاه‌های بسیار پیشرفته از جمله نقاط ضعف است.

روش SUT نیز در بین روش‌هایی قرار می‌گیرد که دلمه و زخم پشت سر بعد از کاشت مو را منجر نخواهد شد. این روش غیرتهاجمی است و برای برداشت گرافت‌ها از پانچ اتوماتیک استفاده می‌شود. تراکم نسبتاً خوب و رشد طبیعی خط موها از مزایای این روش هستند؛ اما با این حال نتایج آن با روش میکرو گرافت قابل مقایسه نیست.

پماد موپیروسین برای کاشت مو

پماد موپیروسین برای کاشت مو

برای اینکه زخم‌های ایجاد شده هر چه زودتر ترمیم شوند، متخصص حتماً برای شما پماد‌های موضعی را تجویز خواهد کرد که نحوه استفاده از پماد‌ها را به شما آموزش می‌دهد تا ناخواسته باعث آسیب به فولیکول‌ها نشوید. یکی از این پماد‌ها، پماد موپیروسین نام دارد.

در واقع یک آنتی‌بیوتیک قوی برای از بین بردن عفونت‌های باکتریایی است. زخم‌ها بعد از کاشت مو در معرض عفونت قرار دارند. بنابراین استفاده از پماد برای درمان التهاب فولیکول‌ها و ضدعفونی کردن زخم‌ها در ناحیه پوست سر بسیار عالی است.

البته به هیچ عنوان سر خود به سراغ مصرف چنین پمادی نروید. اگر متخصص لازم بداند، توصیه می‌کند براساس میزان زخم‌های ایجاد شده در محل پیوند‌ مو و قسمت بانک مو از آن استفاده کنید.

پماد تتراسایکلین بعد از کاشت مو

پماد تتراسایکلین یک داروی آنتی بیوتیکی است که گاهی اوقات در مراقبت های بعد از جراحی پیوند گرافت مو استفاده می شود. این پماد به صورت موضعی روی پوست سر مالیده می شود تا به جلوگیری از عفونت و بهبود پس از عمل کمک کند.

استفاده از پماد تتراسایکلین پس از پیوند گرافت طبیعی مو ممکن است توسط جراح شما توصیه شود در صورتی که نگرانی در مورد خطر عفونت وجود داشته باشد یا هر گونه نشانه ای از التهاب یا تحریک در پوست سر وجود داشته باشد. با این حال، استفاده از این دارو ممکن است بسته به مورد فردی متفاوت باشد و جراح شما ممکن است به جای آن درمان‌های موضعی یا آنتی‌بیوتیک‌های دیگری را توصیه کند.

خون دادن بعد از کاشت مو

پس از عمل کاشت مو، به طور کلی توصیه می شود از اهدای خون برای مدت معینی خودداری کنید. دلیل این امر این است که اطمینان حاصل شود که بدن شما زمان کافی برای بهبودی کامل از این روش داشته است و خطر هر گونه عارضه یا عفونت بالقوه به حداقل رسیده است.

مدت زمان دقیقی که باید قبل از اهدای خون پس از کاشت مو صبر کنید ممکن است بسته به مورد فردی و توصیه های خاص جراح شما متفاوت باشد. به طور کلی، معمولاً توصیه می شود حداقل ۲ تا ۴ هفته پس از عمل قبل از اهدای خون صبر کنید.

اگر قصد اهدای خون پس از کاشت مو را دارید، همیشه بهتر است ابتدا با جراح خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که انجام این کار بی خطر است و دوره انتظار مناسب را بر اساس شرایط فردی خود تعیین کنید.

خون مردگی بعد از کاشت مو طبیعی است؟

دیدن مقداری خون مردگی پس از کاشت مو غیر معمول نیست. خون مردگی همچنین به عنوان “پوسته” شناخته می شود، به خون خشک شده و سایر مایعات اشاره دارد که می توانند پس از عمل روی پوست سر جمع شوند. این پوسته ها معمولاً در چند روز اول پس از پیوند ایجاد می شوند و ممکن است تا دو هفته باقی بمانند.

تشکیل خون مردگی ها بخشی طبیعی از روند بهبودی است و معمولاً جای نگرانی نیست. با این حال، پیروی از دستورالعمل های ارائه شده توسط جراح برای اطمینان از بهبودی مناسب و به حداقل رساندن خطر عوارض بسیار مهم است.

برای کمک به جلوگیری از تشکیل پوسته های بیش از حد، معمولاً توصیه می شود در چند روز اول پس از عمل، پوست سر را به آرامی با یک شامپوی ملایم و آب ولرم بشویید. این می تواند به حذف هر گونه خون اضافی و باقی مانده از پوست سر کمک کند و باعث بهبودی شود.

مهم است که از برداشتن یا خراشیدن روی پوسته ها خودداری کنید، زیرا این امر می تواند روند بهبودی را مختل کند و خطر عفونت یا زخم را افزایش دهد. جراح شما همچنین ممکن است استفاده از درمان های موضعی یا سایر داروها را برای کمک به کاهش تشکیل پوسته ها و بهبود بهبودی توصیه کند.

اگر در مورد تشکیل خون مرده یا پوسته پس از کاشت مو نگرانی دارید، بهتر است برای راهنمایی و مشاوره با جراح خود مشورت کنید.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک پوست و مو هلیا و مشورت با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو از قیمت کاشت مو خود مطلع شود. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۷۹۵۴۷تماس بگیرید.

همچنین شما عزیزان میتوانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین بهره مند شوید. کاشت مو و ابرو در این کلینیک توسط پزشک مطرح کشوردکتر حمیدرضا خراسانی صورت می گیرد.

منابع : 

woundsource

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید