تکنیک های درمانی افتادگی سینه

افتادگی سینه یکی از دغدغه‌های بانوان است که اگر به موقع درمان نشود؛ می‌تواند زیبایی و تناسب اندام آنها را با چالش روبرو کند. شل شدگی سینه در زنان به پارامترهای مختلفی وابسته است. تغییرات هورمونی در دوران بارداری و شیردهی، افزایش سن، عوامل ژنتیکی، کاهش کلاژن و الاستین بافت پوست سینه، بزرگ بودن بیش از حد سینه‌ها، مصرف مواد مخدر و دخانیات، استفاده از سولاریوم و گرفتن حمام آفتاب بیش از حد،‌ برخی از مهم‌ترین دلایل افتادگی سینه در زنان است.

بالا بردن سینه در زنان به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که برخی از این روش‌ها تهاجمی و برخی غیر تهاجمی هستند. به دلیل اهمیت این موضوع در ادامه مطلب به مبحث درمان افتادگی سینه در زنان بیشتر پرداخته می شود.

 آیا  امکان درمان افتادگی سینه بدون جراحی وجود دارد؟

در سال‌های اخیر در علم پزشکی تحولاتی ایجاد شده است که  این تحولات باعث شده است بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها از طریق روش‌های غیر جراحی درمان شوند. روش‌های غیر جراحی در حوزه زیبایی کاربرد گسترده‌تری دارند. روش‌های لیفت سینه یا ماستوپکسی جزو روش‌های غیر تهاجمی هستند که باعث می‌شود زیباجویان بدون استفاده از روش‌های دردناک که همراه با برش و خونریزی هستند؛ سینه‌های خود را خوش فرم کنند. تزریق فیلر به سینه، لیفت سینه با نخ، لیفت سینه با امواج رادیویی،لیفت سینه به روش vbl، لیفت سینه به روش هایفوتراپی، لیفت سینه با جی پلاسما و لیزر تراپی بخشی از روش‌های درمان افتادگی سینه بدون جراحی است.

  •  لیفت سینه با هایفوتراپی: دستگاه هایفوتراپی دارای امواج اولتراسوند است که به تحریک تولید کلاژن کمک می‌کند و از این طریق باعث سفت کردن سینه‌ها می‌شود. این روش برای افتادگی‌های خفیف بسیار موثر است و نتایج آن تا یک سال ماندگاری دارد.
  • لیفت سینه به روش VBL : در این روش پلاسمای غنی از پلاکت به سینه‌ها تزریق می‌شود. این روش به خودی خود باعث لیفت سینه نمی‌شود؛ بلکه این روش با افزایش گردش خون در بافت سینه و به تاخیر انداختن روند پیری ظاهری زیباتر ایجاد می‌کند و افتادگی خفیف را درمان می‌کند. برخی از مواقع این روش در چندین جلسه انجام می‌شود. افرادی که سابقه ابتلا به سرطان داشته اند نباید از این روش استفاده کنند.
  • لیفت سینه با لیزرتراپی: پرتوهای پرتوان نور در لیزرتراپی باعث افزایش تولید کلاژن و الاستین در پوست می‌شوند و خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش می‌دهند. همین عامل باعث لیفت جزئی پستان‌ها می‌شود.
  • ورزش درمانی: ورزش درمانی می‌تواند به طور موثری افتادگی‌های خفیف تا متوسط را بهبود بخشد. شنا کردن در آب، حرکت شنای دیوار، تقویت عضلات سینه‌ای، پرس سینه و ورزش با باترفلای می‌تواند به مرور زمان سینه‌ها را خوش فرم کند و از افتادگی شدید جلوگیری کند.

درمان افتادگی سینه با پروتز

پروتز سینه در واقع یک بافت مصنوعی است که از آن برای زیباتر کردن فرم و حجم سینه‌ها استفاده می‌شود. پروتز از طریق جراحی وارد بافت سینه می‌شود و باعث بزرگ‌تر شدن سینه نیز می‌شود به همین سبب به این روش درمانی ماموپلاستی افزایشی نیز می‌گویند.  ایجاد تقارن در سینه‌ها، بازگرداندن سینه به حالت طبیعی و متعادل، درمان افتادگی‌های شدید و متوسط سینه، بازسازی بافت سینه بعد از سرطان پستان و ماستکتومی مهم‌ترین کاربردهای پروتز سینه است.

برای انجام این روش درمانی متخصص جراحی زیبایی چندین جلسه مشاوره با زیباجو برگزار می‌کند؛ طی جلسات مشاوره، سلامتی بیمار، پهنای بافت سینه، سایز سینه، پوست و نسج پستان، سیستم عضلانی سینه و انتظارات زیباجو مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ سپس پزشک متخصص جراحی زیبایی با توجه به پارامترهای ذکر شده، اندازه و سایز پروتز و جنس پروتز را تعیین می‌کند. به عنوان مثال پروتزها در فرم گرد و قطره اشکی وجود دارند؛ پروتزهای گرد باعث می‌شوند که قسمت بالای سینه توپر مشاهده شود؛ با توجه به این موضوع پزشک بستر پذیرش پروتز را در فرد تعیین می‌کند و فرم پروتز را انتخاب می‌کند.

سن زیباجو، وضعیت پوست، اقدامات بارداری، بودجه زیباجو و محل و میزان برش از دیگر پارامترهایی است که در تعیین پروتز و تعیین روش جراحی تاثیرگذار هستند.

کاندید مناسب برای درمان افتادگی سینه به روش جراحی

افرادی که دچار افتادگی و شل شدگی سینه هستند باید در ابتدا به یک متخصص جراحی زیبایی مراجعه کنند تا درجات شل شدگی سینه در آنها مشخص شود؛ سپس وضعیت سینه فرد و سلامت او هم مورد بررسی قرار گیرد تا تعیین شود که آیا فرد کاندیدای مناسبی برای عمل جراحی پروتز سینه هست یا خیر؟

ویژگی کاندیدای مناسب برای ایمپلنت سینه به روش جراحی عبارتند از:

  • دارا بودن شرط سنی: کاندیدای مناسب برای این نوع جراحی باید زیر ۶۰ سال سن داشته باشد.
  • عدم اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی: اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی می‌تواند عوارض زیادی را برای افرادی که تحت این عمل جراحی قرار می‌گیرند به بار آورد به همین سبب شرط عدم اعتیاد از شروط مهم این عمل است. التهاب و خونمردگی شدید در بافت سینه بعد از جراحی یکی از عوارض اعتیاد به مواد مخدر است.

از دیگر شرایط کاندیدای ایمپلنت سینه عبارتند از:

  • عدم ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی
  • عدم ابتلا به دیابت
  • عدم ابتلا به فشار خون

همچنین این روش برای افرادی که یک یا هر دو سینه را در اثر سرطان از دست داده‌اند یا حجم سینه آنها در اثر کاهش وزن شدید از بین رفته است یا افرادی که به طور ژنتیکی به دفورمیته یا فقدان سینه مبتلا هستند؛ می‌تواند مفید باشد.

درجات شل شدگی و افتادگی سینه

برای تشخیص درجات شل شدگی و افتادگی سینه باید به متخصص جراحی زیبایی مراجعه کرد. متخصص جراحی زیبایی از طریق اندازه گیری فاصله‌ا‌ی که بین نوک پستان و چین زیر پستانی ایجاد شده است و همچنین فاصله‌ای که بین پل تحتانی و نوک پستان وجود دارد؛ میزان افتادگی را تعیین می‌کند. بعد از معاینه افراد به چند دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

  • افراد با سینه نرمال: این افراد هیچ‌گونه افتادگی ندارند. ممکن است برخی از افراد احساس کنند که دچار افتادگی سینه هستند در حالی که بعد از معاینه مشخص می‌شود افتادگی آنها از نوع کاذب است و سینه آنها در حالت کاملاً نرمال وجود دارد.
  • افتادگی خفیف: هرگاه نوک پستان یک سانتی متر پایین‌تر از چین زیر پستانی قرار بگیرد؛ افتادگی خفیف رخ داده است که با انجام ورزش، لیزر تراپی و لیفت سینه به روش غیر جراحی درمان می‌شود.
  • افتادگی متوسط: افرادی که نوک پستان آنها ۱ تا ۳ سانتیمتر پایین‌تر از چین زیر پستان قرار دارد؛ دچار این نوع افتادگی هستند. این افتادگی با روش‌های مختلف لیفت در چندین جلسه بهبود پیدا می‌کند؛ ورزش برای این افراد ضروری است زیرا انجام ورزش می‌تواند از نوع شدید افتادگی جلوگیری کند.
  • افتادگی شدید: در این افراد نوک پستان از پل تحتانی پستان پایین‌تر است و سینه بیشتر از ۳ سانتی‌متر پایین‌تر از چین زیر پستان قرار گرفته است. این نوع افتادگی با جراحی درمان می‌شود.

درجات افتادگی سینه

 از کجا بفهمیم چه روشی برای ما مناسب تر است؟

به دلیل تنوع بالای روش‌های بالا بردن سینه، برخی از افراد دچار سردرگمی می‌شوند و نمی‌دانند که باید دقیقاً چه روشی را پی بگیرند تا افتادگی سینه در آن‌ها درمان شود. این افراد باید بدانند که تنها پزشک متخصص جراحی زیبایی است که می‌تواند تعیین کند چه روشی برای شخصی مناسب‌تر است؛ نتیجه این که ما نمی‌توانیم صرف شنیده‌های خود و تحت تاثیر قرار گرفتن مد، هر روشی را انتخاب کنیم.

به عنوان مثال ممکن است فردی سینه‌های بزرگ داشته باشد و در اثر بزرگی بیش از حد سینه‌ها، دچار شل شدگی و افتادگی سینه از نوع شدید شده باشد؛ در این گونه مواقع ممکن است متخصص جراحی، روش ماموپلاستی کاهشی را برای این فرد انتخاب کند در حالی که ممکن است فردی  سینه‌های افتاده و در عین‌حال کوچکی داشته باشد که در این حالت پزشک روش ماموپلاستی افزایشی و ایمپلنت سینه را پیشنهاد می‌دهد.

گاهی اوقات ممکن است پزشکان علاوه بر جراحی از روش‌های غیر جراحی نیز به عنوان روش مکمل استفاده کنند. بهترین روش برای اینکه بدانید چه روشی برای شما مناسب‌تر است این است که به یک کلینیک معتبر زیبایی مراجعه کنید و از مشاوره‌های این کلینیک‌ها بهره‌مند شوید. کلینیک هلیا با وجود متخصصان جراحی مجرب می‌تواند به شما در این زمینه کمک موثری کند.

چگونه می‌توانم از افتادگی سینه جلوگیری کنم؟

افتادگی سینه یا پتوز سینه بخشی از تغییر در ظاهر سینه است که اکثر خانم‌ها به ویژه با افزایش سن آن را تجربه می‌کنند و این یک تغییر کاملاً طبیعی در بدن آن‌ها است. با این حال، برخی از خانم‌ها ممکن است از این بابت اصلاً خوشحال نباشند و بخواهند به سرعت از افتادگی سینه جلوگیری و یا آن را درمان کنند. اطلاعات زیادی در مورد اینکه چه چیزی واقعاً به افتادگی سینه‌ها کمک می‌کند (و نمی‌کند) وجود دارد که برخی درست و برخی دیگر اشتباه هستند.

دلایل اصلی افتادگی سینه عبارت هستند از: افزایش سن، کمبود کلاژن، کمبود استروژن، جاذبه زمین، شاخص توده بدنی بالا، بزرگ بودن اندازه سینه، یائسگی، حاملگی چند قلویی، کاهش وزن سریع و به دنبال آن افزایش وزن (یا برعکس)، سیگار کشیدن، شیر دادن، سوتین نپوشیدن و یا پوشیدن سوتین بد و نامناسب. صرف نظر از این، راه هایی وجود دارد که می‌توانید از افتادگی سینه جلوگیری کرده و آن را بهبود بخشید که عبارت هستند از:

  1. وزن سالم را مدیریت کنید: لزوماً نیازی به کاهش وزن ندارید و یا افزایش وزن ندارید. در عوض، وزن را ثابت و در سطحی نگه دارید که برای شما سالم است. این کار می‌تواند از افتادگی سینه جلوگیری کند و سینه‌ها را سفت نگه دارد.
  2. یک سوتین مناسب و راحت پیدا کنید: این امر به ویژه در حین تمرینات ورزشی مانند دویدن مهم است. یک سوتین ورزشی با تکیه گاه کافی و مناسب (کاپ های قالبی) می‌تواند حرکت سینه را کاهش دهد. یک مطالعه علمی نشان می‌دهد که حرکت سینه ناشی از ورزش منجر به کشش و افتادگی می‌شود.
  3. سیگار نکشید یا آن را ترک کنید: سیگار روند پیری را تسریع می‌کند و از طرفی، افزایش سن باعث می‌شود بافت ها (از جمله رباط‌های سینه) استحکام خود را از دست بدهند. سیگار کشیدن به طور خاص با از بین بردن الاستین (پروتئینی که به انعطاف پذیری پوست کمک می‌کند) پیری را تسریع می‌نماید.
  4. آزمایش هورمونی انجام دهید: کاهش هورمون استروژن (که به طور معمول در دوران یائسگی اتفاق می‌افتد) ممکن است با کاهش کلاژن بافت همراه باشد. یافتن راه‌های سالم برای افزایش سطح استروژن (مانند مصرف فیتو استروژن‌ها یا مکمل‌ها) می‌توانند شکل و فرم سینه را بهبود بخشند. قبل از تلاش برای افزایش سطح استروژن، با پزشک خود صحبت کنید و آزمایش بدهید.
  5. بارداری را با دقت در نظر بگیرید: اگر استایل و ظاهر سینه‌هایتان از فرزندآوری برایتان مهم‌تر است، از باردار شدن خودداری کنید. مطالعات معتبر نشان می‌دهند که هرچه تعداد بارداری‌های یک زن بیشتر باشد، احتمال افتادگی سینه‌های او بیشتر خواهد بود.
  6. تمرین عضلات سینه‌ای را امتحان کنید: درست است که هیچ ماهیچه‌ای در سینه وجود ندارد، اما باز هم می‌توانید عضلات زیر آن (ماهیچه‌های سینه ای بزرگ) را تمرین و ورزش دهید. برخی از تمرینات این ماهیچه‌ها را هدف قرار می‌دهند و ممکن است سینه‌های شما را کمی لیفت کنند.
  7. انجام جراحی پلاستیک: بسیاری از روش‌های جراحی مختلف می‌توانند سینه‌ها را به سمت بالا بکشند. در واقع جراحی می‌تواند به بازگرداندن سینه‌ها به ظاهری جوان‌تر و انعطاف پذیر کمک کنند. درست است که این یک گزینه گران قیمت است، اما چشمگیرترین نتایج را به همراه خواهد داشت.

سوالات متدوال

آیا نپوشیدن سوتین باعث افتادگی می‌شود؟

برای جلوگیری از افتادگی سینه‌ها حتماً به پوشیدن سوتین نیاز خواهید داشت به خصوص اگر سایز سینه‌های شما خیلی کوچک نیست. در واقع، پوشیدن سایز اشتباه سوتین و یا نپوشیدن آن ممکن است اثرات منفی زیادی داشته باشد.

سریع‌ترین راه برای سفت کردن سینه های افتاده چیست؟

سفت کردن سینه‌ها با انجام ماساژ، ورزش، استفاده از روغن‌های مخصوص و دیگر متدهای غیر پزشکی زمان گیر هستند و حداقل به ۶ ماه زمان نیاز دارند تا شما را به نتایج اولیه برسانند. عمل لیفت سینه یا ماستوپکسی سینه (breast mastopexy) یک روش جراحی است که سینه‌ها را بالا می‌برد و شکل می‌دهد. اگر دچار افتادگی سینه شده‌اید، این روش آن‌ها را سفت‌تر و خوش فرم‌تر می‌کند. لازم به ذکر است که لیفت سینه باعث تغییر سایز سینه نمی‌شود.

آیا ماساژ می‌تواند به افتادگی سینه‌ها کمک کند؟

تا حدودی بله! ماساژ منظم سینه‌ها همراه با استفاده از روغن‌های سفت کننده سینه می‌توانند به بهبود فرم سینه‌ها و همچنین جلوگیری از افتادگی‌شان کمک کنند.

کدام روغن برای سفت کردن سینه بهتر است؟

این روزها طیف گسترده‌ای از روغن‌های سفت کننده سینه در بازار وجود دارند که خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می‌بخشند و بنابراین از افتادگی سینه‌ها جلوگیری می‌کنند. روغن‌های سفت کننده سینه حاوی مواد فعال طبیعی هستند که به بازگرداندن هیدراتاسیون به پوست شما کمک می‌کنند و در نتیجه سینه شما را سفت نگه می‌دارند. روغن جوجوبا (Jojoba Oil)، روغن بذر کتان، روغن اسطخدوس، روغن گل پامچال، روغن سویا، روغن درخت چای و روغن جوانه گندم نتایج فوق العاده ای را روی سینه‌ها نشان داده‌اند؛ مخصوصاً برای پوست‌های حساسی که بیشتر مستعد آلرژی هستند.

آیا بعد از شیردهی سینه‌ها دوباره سفت می‌شوند؟

بله. از آنجایی که تغذیه با شیر مادر به آرامی چربی‌هایی که به سینه‌ها حجم می‌دهند را از بین می‌برد، زنانی که برای چندین سال شیر می‌دهند ممکن است متوجه شوند که سینه‌هایشان خالی شده است. با گذشت زمان (ضمن حفظ وزن سالم، انجام ورزش و سبک زندگی سالم) چربی دوباره به بافت سینه رسوب می‌کند و سینه‌ها به شکل قبل از بارداری خود باز می‌گردند. در صورت عدم انجام فعالیت‌های سالم، نباید توقع بازگشت سفتی به سینه را داشته باشید.

makeupandbeauty

۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • اینجانب یک سال پیش در کلینیک هلیا موکاشت کردم ازنحوه ی کاشت ورشد موهام خیلی راضی هستم ممنون ازآقای دکتر خراسانی وتیم کاشت هلیا

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید