ریزش مو در بارداری؛ ۱۳ روش تقویت مو در شیردهی

تقویت مو در بارداری به چه شکل می باشد

رشد مو به صورت یک چرخه است. در حالی که برخی از موهای سر به طور فعال در حال رشد هستند، برخی دیگر در مرحله استراحت در حال خنک شدن هستند. در نهایت موهای مرحله استراحت دچار ریزش می‌شوند و موهای جدید در جای خود رشد می‌کند. این چرخه در زمان‌های مختلف تغییراتی پیدا می‌کند. در دوران بارداری نیز تغییراتی در رویش و ریزش مو دیده‌ می‌شود که در این مقاله به این موضوع به طور مفصل خواهیم پرداخت.

دلایل ریزش مو در بارداری

چند ماه پس از بچه‌دار شدن مادران تازه وارد، ریزش موی قابل توجهی برای آنان به وجود می‌آید. در این مورد طاسی واقعی وجود ندارد. این وضعیت از نظر متخصصین پوست به عنوان ریزش بیش از حد مو شناخته می‌شود. کاهش سطح استروژن یکی از دلایل ریزش مو در بارداری است. این ریزش بیش از حد موقتی است و در بیشتر موارد، رشد موهای بانوان تا اولین سالگرد تولد فرزندش به روند طبیعی خود باز می‌گردد.سیری طبیعی در بسیاری از زنان حتی زودتر به دست می‌آید.

ریزش بیش از حد مو در دوران بارداری بعید است، اگرچه برخی از زنان این علامت را توصیف می‌کنند؛ با این حال ریزش مو در حدود سه ماه پس از زایمان بسیار شایع تر است. این امر به این دلیل است که در دوران بارداری سطح هورمون‌ها بالا است و در پایان دوره بارداری به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد و موجب می‌شود که فولیکول‌های مو پس از زایمان به یک فاز عمومی سقوط کنند.

علت ریزش مو در بارداری چیست؟

در دوران بارداری، موها قوی‌تر می‌شوند و سالم‌تر به نظر می‌رسند. این ریزش مو در پدیده‌ای به نام تلوژن افلوویوم طبقه بندی می‌شود زیرا دو تا چهار ماه پس از اثر عامل محرک روی فاز تلوژن فولیکول مو رخ می‌دهد. ما هر روز بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو از دست می‌دهیم که فقط به این دلیل که به پایان مرحله ریزش خود رسیده‌اند، می‌ریزند. ریزش بیشتر از این مقدار چیزی است که آن را آلوپسی می‌نامیم.

در زنان پس از آلوپسی آندروژنیک، تلوژن افلوویوم یکی از رایج ترین اشکال ریزش مو است. تفاوت با قبلی این است که این ریزش مو به طور کلی ناگهانی‌تر برگشت پذیر است؛ بنابراین کاشت مو برای خانم‌ها در این مورد کنار گذاشته می‌شود، زیرا موها در نهایت در مدت زمان مشخصی رشد می‌کنند. برای زنان، دوره بارداری یک دوره ضروری در زندگی آن‌ها است به همین دلیل است که آن‌ها همه چیز را با دقت مشاهده می‌کنند و آن را زیر میکروسکوپ تجزیه و تحلیل می‌نمایند.

پاتولوژی‌های خاصی مانند دیابت بارداری نیز می‌تواند باعث ریزش مو شود. برای مثال، اگر دیابت بارداری دارید، روند بازسازی فولیکول مو می‌تواند تحت تاثیر نوسانات سطح هورمون باشد. به همین ترتیب، قند خون بالا نیز به انسداد جریان خون کمک می‌کند و منجر به مشکلات گردش خون و بدتر شدن فولیکول‌ها می‌شود.

در برخی مواقع میزان هورمون بارداری می‌تواند در منطقه خطر نوسان داشته باشد. بیماری‌های مربوط به تیروئید همچون کم‌کاری تیروئید (هورمون تیروئید به میزان کم) و پرکاری تیروئید (هورمون تیروئید بیش از حد) می‌توانند منجر به ریزش مو شوند.

استفراغ در سه ماهه اول بارداری می‌تواند منجر به کمبود مواد مغذی شود. مصرف ناکافی مواد غذایی با ارزش غذایی بالا منجر به ریزش مو در دوران بارداری می‌گردد.

پایین بودن سطح آهن بدن نشانگر این است که شما گلبول‌های قرمز لازم برای حمل موثر اکسیژن در بدن خود ندارید که این موجب نازک شدن مو می‌شود. از علائم کم خونی می‌توان به خستگی، ضربان قلب نامنظم، تنگی نفس و سردردهای مکرر اشاره نمود. کم خونی یک بیماری فقط در دوران حاملگی نیست و موها تا زمانی که سطح آهن به میزان لازم نرسد، حجم و درخشندگی قبلی خود را کسب نمی‌کنند. اگر در دوران بارداری به سر می‌برید و احتمال می‌دهید کم خونی داشته باشید، با پزشک خود مشورت کنید. یک آزمایش خون می‌تواند به طور کامل مشخص کند که آیا به مکمل های آهن نیاز دارید یا خیر. علاوه بر این، مصرف بیش از حد ویتامین‌ها نیز می‌تواند عامل ریزش مو باشد.

برای اطلاع از هزینه کاشت مو در تهران می توانید با مشاورین کلینیک فوق تخصصی پوست و مو هلیا به صورت کاملاً رایگان از طریق شماره ۰۲۱۷۹۵۴۷ در ارتباط باشید. و همچنین از طریق پیام رسان واتس اپ به شماره  ۰۹۱۲۲۵۰۲۰۵۰  تمامی سوالات خود در رابطه با خدمات پوست و مو و زیبایی را با ما در میان بگذارید.

مهم ترین دلایل ریزش مو در دوران حاملگی

بروز مشکلاتی مانند ریزش مو در طی دوران بارداری به عوامل و معیار های متعدد بستگی دارد که از جمله آن ها عبارتند از:

  • تغذیه نامناسب در دوران بارداری

تقریبا تمامی خانم ها از اهمیت بسیار بالای تغذیه مناسب در طی دوران باردای آگاهی و اطلاعات کافی را دارند؛ اما لازم به ذکر است که در طی این دوران شخص باید از میوه و مواد غذایی دارای ویتامین ها و مواد معدنی مختلف مانند آهن، پروتئین و سایر موارد دیگر بسیار استفاده کند زیرا در این دوران نیاز شدیدی به آن ها می‌باشد. تامین این مواد مغذی برای بدن قطعاً می‌تواند از ریزش شدید موها جلوگیری کند.

  • ابتلا به بیماری ها

ممکن است فردی که باردار است دارای بیماری های مختلفی باشد، به عنوان مثال خانم های زیادی در دنیا به دیابت، فشار خون، افسردگی و سایر موارد دیگر مبتلا باشند که می‌توانند به تنهایی عامل ریزش مو در دوران بارداری باشد.

  • تغییرات هورمونی

به طور طبیعی در تمامی خانم‌هایی که باردار می‌شوند تغییرات هورمونی عمده‌ای در بدن آنها بروز می‌یابد و این عوامل ممکن است تا مدتی نیز ادامه داشته باشد. یکی از عواملی که می‌تواند باعث بروز ریزش و تضعیف موهای بدن و سر شود تغییرات هورمون‌های بدن می‌باشد که بر روند رشد موها تاثیر گذار است.

  • کم کاری غده تیروئید

ممکن است در طی دوران بارداری شخص دچار تغییر در ترشح هورمون تیروئید در بدن شود و میزان این هورمون در بدن با کمبود مواجه شود و از آن جایی که این هورمون در بدن مسئول سوخت و ساز، سیستم گوارشی و پوست و مو می‌باشد، در صورتی که میزان آن در بدن کاهش یابد می‌تواند باعث ریزش موهای بدن و سر شود.

روش‌های پیشگیری از ریزش مو در بارداری

مراقبت از مو‌ها با روغن

مراقبت منظم از پوست سر می‌تواند به حفظ سلامت موها کمک کند. استفاده از روغن مراقبت از مو دو بار در هفته، قبل از خواب می‌تواند تغذیه موهای شما را کامل کند. برخی از بهترین روغن های طبیعی مراقبت از سلامت مو عبارتند از: نارگیل، روغن بادام و روغن زیتون. تلاش کنید از نوع طبیعی موهای خود محافظت کنید، نه اینکه از اتوهای صاف کننده، سشوار یا ابزارهای دیگر برای موهای خود استفاده کنید. هنگامی که مرطوب است، با موهای خود نرم رفتار کنید و از یک شانه دندانه پهن برای شانه کردن موهای خود استفاده نمایید.

پیشگیری از کمبود ویتامین و مواد معدنی از روش‌های پیشگیری از ریزش مو در بارداری است

به زنان باردار توصیه می‌شود که از یک رژیم غذایی سالم استفاده کنند که شامل مواد مغذی ضروری برای سلامتی آن‌ها و فرزندش باشد. توصیه می‌شود از یک برنامه غذایی غنی از سبزیجات و میوه‌های حاوی آنتی اکسیدان‌ها و فلاونوئیدها استفاده کنید. این‌ها موی شما را تشویق می‌کنند تا رشد کنند و از پوست سر محافظت نمایند.

دور کردن استرس

استرس یکی ازعوامل اصلی ریزش مو در دوران بارداری است. با این حال، بعید است که در دوران بارداری بدون استرس باشید. در این مورد، مهم است که روی مسائلی که به شما احساس خوبی می‌دهد تمرکز کنید. مدیتیشن می‌تواند به جلوگیری از استرس و ریزش موی ناشی از استرس در دوران بارداری کمک کند.

از محصولات مو با محتوای شیمیایی اجتناب کنید

محصولات زیادی را در قفسه‌های بازارهای لوازم آرایشی پیدا خواهید کرد که ادعا می‌کنند ریزش مو را از بین می‌برند. اما این محصولات برای زنان باردار مناسب نیستند زیرا حاوی مواد شیمیایی مضر هستند. در دوران بارداری فقط باید از محصولات مراقبت از مو حاوی بیوتین و سیلیس استفاده کنید.

از شانه زدن موها در حالت خیس خودداری کنید

مدت کوتاهی پس از خروج از حمام موهای خود را شانه می‌کنیم. با این حال، باید از این کار اجتناب کنید، زیرا وقتی موهای شما خیس است، شکستن آن بسیار آسان‌تر است. اگر موهایتان را خیس شانه کنید، تارهای موهایتان بیشتر دچار ریزش می‌شوند. بهتر است صبر کنید تا موها به طور طبیعی خشک شوند. برای خشک کردن موهای خود می‌توانید به جای سشوار از حوله استفاده کنید.

تقویت مو در بارداری چگونه باید باشد؟

پزشکان مصرف میوه‌ها و سبزیجات فصل را به عنوان پیشگیری و تغییر رژیم غذایی برای تامین تمام ویتامین‌های لازم برای مو در دوران بارداری توصیه می‌کنند. برای داشتن موهایی زیبا و سالم مصرف غذاهای ضد ریزش را فراموش نکنید. برای جلوگیری از ریزش بیش از حد مو پس از زایمان، توصیه می‌شود یک دوره مکمل غذایی برای مو بعد از بارداری شروع شود. یک دوره مصرف ویتامین B و آهن می‌تواند در توقف ریزش مو موثر باشد.

تقویت مو در بارداری به چه شکل می باشد

مهم است که به یاد داشته باشید برای تقویت و افزایش رشد مو بعد از بارداری  یک رژیم غذایی متعادل و یک سبک زندگی سالم بهترین ابزار شما برای مبارزه با ریزش مو هستند. این فرآیند فیزیولوژیکی هستند و در نهایت، اگر با وجود تمام راه حل های پیشنهادی، آلوپسی پس از زایمان شما ادامه داشت باید کاشت مو در نظر گرفته شود. کاشت مو موثرترین و ماندگارترین راه حل برای بازیابی تراکم موی قبل از بارداری است. کاشت مو یک روش جراحی است که شامل توزیع هماهنگ مو در کل سر است.

به طور مشخص، شامل نمونه برداری موها از مناطقی است که نمی‌ریزند (ناحیه اهدا کننده پشت سر)، برای کاشت آن‌ها در مناطقی که احتمال ریزش مو بیشتر است (جلو سر، پیشانی و غیره) استفاده می‌شوند.

روش های تقویت مو در دوران بارداری

قطعاً بسیاری از خانم‌هایی که دچار مشکل ریزش مو یا تضعیف شدن آنها شده‌اند به دنبال روش‌های تقویتی برای رفع این مشکل هستند. روش‌های متعددی در دنیا برای پیشگیری و همچنین درمان آن وجود دارد که در قسمت زیر تعدادی از موثر ترین آنها ذکر شده است که البته توصیه می‌شود قبل از استفاده حتماً به پزشک متخصص خود اطلاع دهید.

  • برطرف کردن نیاز‌های تغذیه‌ای

بسیاری از زنان باردار از کم‌خونی رنج می‌برند زیرا نیاز به آهن برای کمک به جریان خون در حال رشد جنین بیشتر از مصرف عادی است. مصرف ناکافی آهن می‌تواند منجر به ریزش مو شود. علاوه بر این، نخوردن کافی پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز می‌تواند باعث این وضعیت شود؛ بنابراین توصیه می‌شود برای درمان ریزش مو در بارداری رژیم غذایی مناسب را  مدنظر داشته باشید.

  • ماسک‌های طبیعی

برخی از ماسک‌های طبیعی فوق العاده مغذی، بازسازی کننده و ضد شوره هستند و درخشندگی خاصی به موهای شما خواهند داد‌. برای ترمیم موهای خشک و آسیب دیده در دوران بارداری نیز می‌توان ماسک خانگی بر اساس محصولات غذایی روزمره را تهیه و استفاده نمود.

  • مدیتیشن و ایجاد آرامش

درهنگام بارداری و یا پس از آن در تلاش باشید استرس را به طور کامل از خود دور کنید. انجام فعالیت‌های آرامش‌ بخش و دوری از افکاری که موجب تنش یا استرس شما می‌گردد تاثیر بسیار زیادی در کاهش ریزش مو دارد. علاوه بر آن استرس بسیار زیاد باعث می‌شود شدت بیماری‌های اختلالاتی یا تیروئید افزایش بیابد.

روش های تقویت مو در دوران بارداری

  • استفاده از محصولات و خوراکی های ارگانیک

یکی از سالم ترین و بی خطر ترین راه‌های رفع مشکلات ریزش مو در دوران بارداری استفاده از خوراکی‌های ارگانیک و طبیعی می‌باشد که تاثیر به سزایی در رفع مشکلات پوست و موی بدن و سر دارد و می‌تواند تا حد زیادی این مشکل را حل کند.

  • استفاده از روغن های طبیعی

مواد غذایی و خوراکی‌های طبیعی بسیار هستند که دارای روغن ها تقویتی می‌باشند که دارای خاصیت‌های تقویت کنندگی برای پوست و موی سر هستند. از جمله روغن‌هایی که می‌تواند باعث تقویت موها شود می‌توان به روغن‌های زیتون، بادام، جوجوبا و نارگیل اشاره کرد.
برای استفاده از این روغن‌های توصیه می‌شود که آن را با دمای ولرم به نوک انگشتان بمالید و سپس ناحیه مورد نظر را به خوبی و ملایمت به مدت چندین دقیقه ماساژ دهید. این اقدام می‌تواند تاثیر بسیار در کنترل ریزش موهای سر داشته باشد.

  • استفاده از ژل آلوئه ورا

ژل یا عصاره آلوئه ورا یکی از مواردی است که در خاصیت های زیادی برای درمان و تقویت اختلالات پوستی دارد و افراد زیادی تاکنون با استفاده از آن به نتایج ایده آلی رسیده‌اند. خانم‌های باردار که دچار مشکل ریزش مو شده‌اند می‌توانند با مالیدن این ژل بر روی سر خود تاثیرات مثبتی بر موها بگذارند و باعث تقویت آن شوند.

  • شیر نارگیل

یکی دیگر از راه‌های تقویت کردن موهای سر استفاده از شیر نارگیل می‌باشد. برای استفاده از آن می‌توان مقداری از آن را با نوک انگشتان در نواحی مورد نیاز ماساژ داد تا تاثیرات مثبت خود را بگذارد. لازم به ذکر است که حتماً از شیر نارگیل تازه استفاده کنید تا به نتایج مثبت برسید.

  • مخلوط آب لیمو و تخم مرغ

یک عدد تخم مرغ را در ظرفی بریزید و به خوبی آن را هم بزنید و پس از آن یک قاشق غذا خوری آب لیموی تازه به آن اضافه کنید. مخلوط این دو ماده را بر روی سر خود قرار دهید و اجازه دهید تا ۳۰ دقیقه بر روی سرتان باقی بماند و سپس به خوبی آن را شستشو دهید. استفاده از این مخلوط می‌تواند باعث تقویت موها و افزایش تراکم مو شود.

  • دانه های شنبلیله

دانه های شنبلیله دارای خاصیت های مفید بسیار زیادی می‌باشد که از جمله آن ها تقویت مو در بارداری (Hair strengthening in pregnancy) می باشد. برای استفاده از آن می‌تواند آنها را به خوبی بکوبید و سپس بر روی سرتان قرار دهید و پوست سر را به نرمی ماساژ دهید. استفاده از این اقدام در افزایش روند رشد و تقویت موها کمک شایانی می‌کند.

  • استفاده از مولتی ویتامین ها

یکی از عمده ترین دلایل ریزش مو کمبود ویتامین ها و مواد معدنی در بدن به خصوص در دوران بارداری می‌باشد که می‌تواند سبب ضعیف شدن موهای سر و بدن شود زیرا مواد مغذی لازم برای بقای موها تامین نمی‌شود. لذا جهت تامین کردن این مواد مغذی مورد نیاز می‌توان علاوه بر مواد غذایی و خوراکی ها از مولتی ویتامین ها و مکمل ها نیز استفاده کرد.

دیگر روش های پزشکی برای افزایش رشد و تقویت مو بعد از بارداری

  • مزوتراپی

این روش برای درمان ریزش مو موثر است که در آن متخصصان از تزریق‌های موضعی بسیار سطحی داروها استفاده می‌کنند که در نتیجه در مقادیر کم اما در مکان‌های مختلف تزریق می‌شوند. در مزوتراپی تزریق در قسمت‌های سطحی یا عمیق (۱ تا ۱۳ میلی متر) انجام می‌شود. سوزن‌های کوچک فقط برای داروهای تزریق شده عمدتاً شل کننده، ضد التهاب، گشاد کننده عروق و ویتامین‌ها هستند.

مزوتراپی که به عنوان تزریق پلی ویتامین نیز شناخته می‌شود، یک روش درمانی موثر و سریع بدون توقف است که شامل تزریق اسید هیالورونیک غیر متقاطع، ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای پوست می‌باشد. تزریق میکرو مزوتراپی باعث تحریک خاصیت ارتجاعی پوست، بهبود آبرسانی و یکدست شدن رنگ پوست می‌شود. درمان بدون بیهوشی انجام می‌شود و اثر تقویت و درخشندگی فوری است.

  • پی آر پی  PRP

یکی از این درمان‌ها پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) است. پی آر پی ماده‌ای است که از خون گرفته می‌شود و به پوست سر تزریق می‌شود که می‌تواند به بهبود بافت‌های بدن از جمله فولیکول هایی که موهای شما از آن رشد می‌کنند کمک کند. PRP از خون شما با استفاده از مکانیزمی شبیه گریز از مرکز استخراج می‌شود که می‌تواند ماده را از خون شما جدا کند و غلظت پروتئین‌های خاصی را افزایش دهد که باعث بهبودی می‌شود.

پلاکت‌ها یکی از چهار جزء اصلی خون هستند. پلاکت‌ها باعث رشد و بازسازی سلولی می‌شوند. همانطور که اصطلاح پلاسمای غنی از پلاکت نشان می‌دهد، پلاکت‌ها به طور کلی در PRP پنج برابر بیشتر از خون معمولی متمرکز هستند. این غلظت پلاکت‌ها مفید است، زیرا پلاکت‌ها فاکتورهای رشدی را ترشح می‌کنند که تصور می‌شود به بهبود زخم و رشد مجدد بافت کمک می‌کنند. وقتی صحبت از ریزش مو به میان می‌آید، تئوری این است که پلاکت‌هایی که به عمق پوست سر تزریق می‌شوند تا به انتهای فولیکول مو برسند، ممکن است یک جمعیت تخصصی از سلول‌ها به نام سلول‌های پاپیلای پوستی را تحریک کنند که نقش مهمی در رشد مو دارند.

آیا مو‌های ریخته شده در بارداری رشد خواهند کرد؟

 برگشت ریزش موی زنان که در دوران زایمان و یا پس از زایمان به وجود می‌آید در مدت زمانی به میزان شش ماه به طول می‌انجامد و می‌توان گفت که ریزش مو برگشت پذیر است. پس از زایمان و ایجاد  وضعیت هورمونی متعادل در بدن موهای در حال رشد به نوع اولیه خود تغییر شکل می‌دهند و وضعیت طبیعی خود را بدست می‌آورند. ممکن است ریزش مو پس از مصرف دارو ایجاد شود که پس از قطع نمودن مصرف دارو ریزش موها نیز کاهش یافته و قطع می‌شود. در ریزش موی موقتی تنها راهکار صبوری و انتظار است تا ریزش موها به پایان برسد.

آیا ریزش مو بعد از بارداری در دوران شیردهی ادامه پیدا می کند؟

پس از بارداری، اکثر زنان از ریزش موی در دوره شیردهی رنج می‌برند. موهایشان به طرز دیوانه کننده‌ای در حال ریزش است، تا ۵۰۰ تار مو در روز دارای ریزش هستند که به این حالت آلوپسی پس از زایمان می‌گویند. اگر در دوران بارداری، موها ضخیم و براق هستند، چند ماه پس از زایمان، موها به صورت دستی می‌ریزند. اگرچه این وضعیت در نگاه اول نگران کننده به نظر می‌رسد اما مکرر و کاملاً طبیعی است.

مهم ترین علت ریزش مو بعد از بارداری در دوران شیردهی

 کاهش سطح هورمون‌ها به ویژه استروژن در خون به طور ناگهانی و بی رحمانه است . همراه با استرس و خستگی ناشی از به دنیا‌ آمدن نوزاد، این عدم اشباع هورمونی به طور کلی باعث ریزش موی مشخص چند هفته پس از زایمان یا در برخی موارد، پس از قطع شیردهی می‌شود. هر مویی که در دوران بارداری ریزش نداشته باشد به تدریج از بین می‌رود. اگر زن بتواند مو‌های خود را به طور یکنواخت از دست بدهد، ریزش می‌تواند در سطح خط پیشانی نیز برجسته شود. ریزش مو پس از زایمان (یا آلوپسی پس از زایمان) می‌تواند چند ماه طول بکشد.

از جمله ویتامین‌ها و مواد معدنی که برای تقویت موها بسیار دارای اهمیت می‌باشد، روی، ویتامین های E و C و خانواده گروه ویتامین B می‌باشد.
شما می توانید با مراجعه به ” کلینیک تخصصی پوست و مو و زیبایی هلیا ” و مشورت با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو از قیمت خدمات زیبایی خود مطلع شوید. جهت مشاوره با مشاوران ما تماس بگیرید.
همچنین شما عزیزان میتوانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت ، از مشاوره آنلاین بهره مند شوید. کاشت مو و ابرو در این کلینیک توسط پزشک مطرح کشور دکتر حمیدرضا خراسانی صورت می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید