ریزش موی ابرو: ۱۳ دلایل نازک شدن ابروها با درمان پزشکی و خانگی

درمان قطعی ریزش موهای ابرو با کاشت ابرو در کلینیک هلیا

کاشت ابرو روشی است که این روزها برای درمان کم‌پشتی ابرو ناشی از ریزش ابرو مورد استفاده قرار می‌گیرد. ریزش ابرو در بانوان می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. از جمله شایع‌ترین علت ریزش ابرو در بانوان می‌توان به مواردی مثل ژنتیک، عادت‌های غلط زندگی، استفاده مداوم از لوازم آرایشی، تاتو و … اشاره کرد. با پیشرفت علم و تکنولوژی، درمان ریزش ابرو در بانوان با کاشت ابرو به جایگزینی موثر برای تمامی روش‌ها در این زمینه تبدیل شده است.

اگر شما نیز از مشکل ریزش ابروهای خود شکایت دارید و به دنبال دلایل و راه‌حلی برای اصلاح آن هستید شما را به خواندن مطالب این مقاله دعوت می‌کنیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد علت ریختن ابرو می‌توانید با کارشناسان ما در کلینیک پوست و مو هلیا تماس حاصل فرمایید. مشاوران ما با نهایت صمیمیت تلاش خود را می‌کنند تا زیبایی دوباره را به چهره شما بازگردانند.

اینفو ریزش ابرو در زنان

مهم ترین دلایل ریزش ابرو در زنان

ریزش ابرو یکی از مسائل دغدغه آفرین و استرس‌زا در میان خانم‌ها است که آن‌ها را مجاب می‌کند برای کشف علت این مشکل، به دکتر متخصص پوست و مو مراجعه کنند. مو‌های ابرو‌ می‌توانند دقیقاً مانند مو‌های سر نازک شده یا رشد آن‌ها متوقف شود. به هر دلیل ممکن است این مسئله را تجربه کنید اما نباید نگرانی خاصی به دل راه بدهید زیرا با پیشرفت عمل‌های زیبایی، راه‌های درمانی فراوانی برای این مُعضل وجود دارد. ریزش ابرو در خانم ها علاوه بر دلایل عمومی یک‌سری دلایل خاص نیز دارد. اگر به دنبال دلیل ریزش مو‌های ابروی خود هستید در ادامه این مطلب به مهم‌ترین آن‌ها پرداخته شده است.

دلایل ریزش ابرو در زنان

ریزش ابرو باعث می‌شود یک یا هر دو ابرو نازک شوند. این امر می‌تواند به دلیل عفونت، شرایط پوستی، تغییرات هورمونی یا سیستم ایمنی پیش فعال باشد. کمبود‌های مواد مغذی در بدن، آسیب‌های جسمی یا استرس عاطفی نیز می‌توانند باعث ریزش ابرو در خانم‌ها شوند که برای آنان قابل تحمل نیست. در اولین قدم لازم است علت ریزش ابرو مشخص شود و سپس بهترین متد درمانی برای این عارضه، انتخاب گردد. درمان ریزش ابرو با کاشت ابرو، یکی از متدهای رایج و بسیار مفید است که در سال‌های اخیر، مورد استقبال زیادی قرار گرفته است.

دلیل ریزش مو ابرو در بانواناستفاده بیش از حد از رنگ
استفاده بیش از حد از مواد آرایشی
اختلالات هورمونی
کم خونی
ابتلا به برخی بیماری‌ها
بیماری‌های موثر بر ریزش ابرومشکلات تیروئیدی
آلوپسی
پسوریازیس
بیماری قارچی
ریزش ابرو در اثر استرساسترس میزان اکسیژن خون را کم کرده و از سوی دیگر باعث اختلالات هورمونی خواهد شد این عوامل سبب ریزش ابرو خواهند شد.
جلوگیری از ریزش ابرو در بانوانداشتن تغذیه سالم
دارو درمانی
کاهش استفاده از مواد آرایشی
استفاده از مواد آرایشی اصل

بررسی دلایل عمومی ریزش ابرو

فراموش نکنید علت ریزش ناگهانی ابرو در دوران بارداری می‌تواند طبیعی باشد و در صورت تداوم ریزش ابروها مراجعه به پزشک ضروری است. همچنین برخی از مهمترین دلایل عمومی ریزش ابرو را می‌توان در موارد زیر جستجو کرد:

دلایل عمومی ریزش ابرو

  • ریزش ابرو بعد از هاشور

هر نوع هاشور که در زُمره آرایش نیمه دائم بوده و از طریق انتقال رنگدانه‌ها به ابروها صورت می‌گیرد در دوران بارداری برای بانوان ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد. از همین رو پزشکان توصیه می‌کنند تا هاشور ابروها قبل از اقدام به بارداری در بانوان انجام گیرد و به هیچ عنوان این کار را در دوران بارداری انجام نشود. این کار می‌تواند عوارض مختلفی از جمله ریزش ابروها را در پی داشته باشد. در واقع از یک دیدگاه این ریزش مربوط به استفاده از مواد بی کیفیتی است که تزریق می‌شود و از دیدگاهی دیگر به نوعی پس زدن هاشور است که می‌تواند به دلیل تزریق نامناسب در نهایت به ریزش ابروها منجر شود. از دیگر عوارضی که ممکن است همزمان با ریزش ابرو در این ناحیه ظاهر شود ایجاد عفونت است که به نوعی در تشدید ریزش ابروها نیز پس از هاشور موثر می‌باشد.

  • ریزش ابرو عصبی

همانطور که در مطالب فوق نیز به این نکته اشاره کردیم وجود استرس و هر نوع تنش روانی تا حدود زیادی در ریختن ابروها موثر هستند. محققان حوزه علوم و سلامت این نکته را به اثبات رسانده اند که به طور کلی در هر بازه زمانی شش ماهه موهای ابرو یا مژه‌ها ریخته و دوباره رشد پیدا می‌کنند. با این وجود ریزش بی‌رویه می‌تواند نشان دهنده عوارض دیگری باشد که وجود استرس و حملات عصبی یکی از این موارد است که به طور مستقیم در این زمینه موثر می‌باشد. توصیه می‌شود که زنان قبل از اقدام به بارداری حتماٌ تحت نظر روانپزشک قرار گرفته و با کنترل شرایط موجود از بروز حملات عصبی یا هر نوع استرس در این دوران جلوگیری کنند.

در واقع وجود آرامش و عدم تنش در این دوران یکی از راه‌های موثر برای رفع ریزش ابروها می‌باشد. البته نباید گمان شود که وجود استرس و هر نوع خُلق و خوی عصبی فقط منجر به ریزش موی ابروها می‌شود بلکه در اغلب موارد ریزش موهای سر را نیز در بر می‌گیرد.

  • آلوپسی آرئاتا

آلوپسی آرئاتا یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه بخشی از سلول‌های بدن خود را دشمن می‌شناسد و به آن حمله می‌کند. آلوپسی آرئاتا رشد فولیکول‌های مو را کند یا متوقف می‌کند. انواع مختلفی از آلوپسی وجود دارد:

  1. آلوپسی آرئاتا باعث ایجاد ریزش مو به صورت تکه تکه می‌شود.
  2. Alopecia universalis که ناپدید شدن کلی مو در یک ناحیه را به همراه دارد.
  3. آلوپسی فیبروز پیشانی که باعث ایجاد زخم در پوست سر و همراه با جوش و ریزش ابرو می‌شود.
  • کمبود مواد مغذی در بدن

بدن انسان به مواد مغذی و منابع انرژی همانند کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها، چربی‌ها، اسید‌های آمینه و چرب، ویتامین‌ها و مواد معدنی نیاز دارد. برخی از این مواد، رشد مو را حفظ و بر روی آن تأثیر می‌گذارند. بنابراین کمبود هر یک از آن‌ها می‌تواند باعث ریزش مو شود. به طور مثال کمبود ویتامین A یا عنصر روی، می‌تواند رشد سلولی را کند کرده و مانع از تولید چربی مورد نیاز برای رشد مو‌ها شود. در نتیجه چنین اتفاقی، ریزش ابرو و مو را به دنبال خواهد داشت.

درمان خانگی ریزش مو

  • اگزما

اگزما نوعی التهاب پوستی است که خارش، قرمزی و تحریک بیش از حد پوست را به همراه دارد. از آنجا که فولیکول‌های مو در پوست تعبیه شده‌اند، اگزما ممکن است در رشد مناسب مو به ویژه در ناحیه ابرو دخالت کند.

  • پسوریازیس

پسوریازیس نوعی اختلال خودایمنی است که باعث می‌شود سلول‌های پوستی به سرعت تکثیر شوند و لکه‌های قرمز ضخیم و پوسته پوسته شدن همراه با درد شکل بگیرد. این امر فولیکول‌های مو را مسدود کرده و رشد آن‌ها را متوقف می‌کند.

  • درماتیت تماسی

درماتیت تماسی در اثر تماس با آلرژن یا یک ماده تحریک‌کننده سمی ایجاد می‌شود. ممکن است احساس خارش کنید یا احساس سوزش را تجربه نمایید. اگر ناحیه‌ای در نزدیکی ابرو‌های شما آسیب دیده باشد، التهاب ممکن است رشد مو را متوقف کند و در نهایت منجر به ریزش ابرو شود.

  • درماتیت سبورئیک

دانشمندان معتقدند که این بیماری ناشی از قارچ یا تولید بیش از حد روغن در پوست است. درماتیت سبورئیک حتی در ابرو‌ها باعث ایجاد شوره می‌شود و در موارد حاد ریزش ابرو را به همراه خواهد داشت.

  • قارچ

کینتوز تنه، معروف به کرم حلقوی،یکی از قارچ‌هایی است که ابرو را درگیر می‌کنند. این قارچ پوست را قرمز کرده و باعث خارش و برآمدگی و تاول می‌گردد. وقتی این لکه‌ها روی ابرو‌ها ظاهر می‌شوند، مو‌ها از بین ‌می‌روند و یک لکه طاس باقی می‌ماند.

  • مشکلات تیروئید

بیماری تیروئید یکی از دلایل اصلی ریزش ابرو است. غده تیروئید شما هورمونی را تولید می‌کند که سوخت و ساز بدن را تنظیم می‌کند. هنگامی که این غده بیش از حد یا خیلی کم هورمون تولید می‌کند، بدن شما از تعادل خارج شده و باعث اختلال در روند طبیعی رشد تعدادی از ارگان‌ها خواهد شد. یکی از این ارگان‌های طبیعی که مُخل می‌شود، رشد مو است. کم‌کاری تیروئید همچنین می‌تواند باعث خستگی، افزایش وزن و مواردی از این دست شود در حالی که افراد مبتلا به پرکاری تیروئید غالباً دچار تپش قلب، ضعف چشم و کاهش وزن هستند.

  • استرس و اضطراب

استرس و اضطراب زیاد می‌تواند باعث ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی از جمله کاهش سطح اکسیژن در بدن شود این امر به مرور ریزش مو‌های ابرو را به همراه خواهد داشت.

  • سالخوردگی

بالا رفتن سن در زنان و مردان باعث می‌شود تا هر دو گروه به مرور ریزش مو در سر و ابرو را تجربه کنند زیرا میزان استروژن در زنان و تستوسترون در مردان کاهش می‌یابد.

  • شیمی درمانی

برای نبرد با سرطان، شیمی درمانی به گونه‌ای طراحی شده است که سرعت تقسیم سلول‌ها را کند و حتی در موارد خاص متوقف می‌کند. این تأثیر بر روی فولیکول‌های مو در ناحیه سر و ابرو مشهودتر است.

برای اطلاع از هزینه کاشت ابرو خود می توانید با مشاورین کلینیک فوق تخصصی پوست و مو هلیا به صورت کاملاٌ رایگان از طریق شماره ۰۲۱۷۹۵۴۷ در ارتباط باشید. هچنین از طریق پیام رسان واتس آپ به شماره ۰۹۱۲۲۵۰۲۰۵۰ تمامی سوالات خود در رابطه با کاشت ابرو و سایر خدمات زیبایی را با ما در میان بگذارید.

ریزش ابرو در بارداری

علت ریزش ابرو در بارداری

ریزش ابرو در دوران بارداری شاید در نگاه اول نگران کننده به نظر برسد ولی در واقع در این دوران بسیار شایع است. هر چند ریختن ابرو در بانوان محدود به دوران بارداری نبوده و در مواردی بلافاصله پس از این دوره روند ریزش ابروها شروع می‌شود. علت خارش و ریزش ابرو را می‌توان در موارد متعددی جستجو کرد که مهمترین دلایل آن را می‌توان به دو صورت عمومی و خاص بیان کرد. برخی از موارد عمومی که در بین اغلب بانوان مشاهده می‌شود عبارتند از:

  1. تغییرات هورمونی
  2. بروز تغییرات در خُلق و خوی عاطفی و استرس

همچنین موارد زیر را هم می‌توان در زُمره دلایل خاص ریزش ابرو  برشمرد:

  1. تغییرات ناشی از هیپرپیگمانتاسیون یا ملاسما(که به تغییر رنگدانه موها منجر می‌شود)
  2. نقص ایمنی و بروز عفونت
  3. سوء تغذیه در دوران بارداری

به طور کلی با نظارت پزشک متخصص و بهره‌گیری از مشاوره در این دوران می‌توان تا حدود زیادی بر مشکلات ناشی از ریزش مو غلبه کرد. حتی در صورتی که بخشی از موهای زنان در این دوره دچار ریزش شوند باید بپذیرند که این روند با وجود زمینه‌های مشترک که در اغلب بانوان مشاهده می‌شود کاملاٌ طبیعی است. ابروها غالباٌ بین ۶ ماه تا یک سال مجدداٌ رشد پیدا کرده و به حالت اولیه خود برمی‌گردند.

کمبود کدام ویتامین باعث ریزش ابرو می‌شود

در صورتی که بانوان در این دوران قادر نباشند تا مکمل‌ها یا ویتامین‌هایی که توسط پزشک تجویز می‌شوند را مصرف نمایند ریزش ابرو امری محتمل است. علت ریزش ناگهانی ابرو در دوران بارداری به طور مستقیم می‌تواند ناشی از عدم مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید به خصوص ویتامین‌های گروه زیر می‌باشد:

  1. ویتامین‌های گروه B به خصوص بیوتین( B7) ، B12 و B6
  2. ویتامین A
  3. ویتامین D
  4. ویتامین C
  5. کمبود روی و آهن

پس از تشخیص علت خارش و ریزش ابرو پزشک ترکیبی از داروهایی مانند ب کمپلکس، مصرف قرص زینک، فولیک اسید، آهن و ویتامین‌هایی که در موارد فوق به آن اشاره کردیم را پس از آزمایشات معینی که از بانوان انجام می‌گیرد تجویز می‌کند. بدیهی است مصرف افراطی و خودسرانه هر یک از این ویتامین‌ها می‌تواند عوارض خطرناک و جبران ناپذیری را برای فرد در پی داشته باشد. از همین رو لازم است صرفاٌ توسط پزشک متخصص تجویز گردیده و مورد مصرف قرار گیرند.

همچنین بانوان بهتر است به منظور تغذیه مناسب در این دوره برنامه غذایی خاصی را در اختیار داشته باشند.این برنامه را می‌توان با مشاوره و کمک گرفتن از متخصص تغذیه دریافت نمود و  از آن تبعیت کرد. طبیعتاٌ پیروی از نکاتی که پزشک به بانوان یادآوری می‌کند همزمان با یک رژیم سالم می‌تواند تا حدود زیادی از ریزش ابروها جلوگیری کند.

دلایل خاص ریزش ابروها در خانم‌ها

در کنار دلایل عمومی برای این عارضه، یک سری دلایل خاص وجود دارد که منجر به ریزش ابرو در خانم‌ها می‌شود:

دلایل خاص ریزش ابروها در خانم ها

  • بارداری و زایمان

حاملگی و زایمان یکی از دلایلی است که خاص خانم‌ها و دلیل ریزش موی ابرو در آن‌ها است. حاملگی همچنین می‌تواند هورمون‌ها و جنبه‌های دیگر بیوشیمی بدن را تحت تأثیر قرار دهد. این نوسانات ممکن است چرخه رشد مو‌های شما را مُختل کرده و باعث ریزش ابرو شود.

  • استفاده بیش از حد از محصولات آرایشی

ریختن بیش از حد ابرو‌های شما در اثر استفاده مداوم از لوازم آرایشی نامناسب، در اغلب موارد برگشت‌پذیر است به این معنا که در صورت خودداری از مواد آرایشی، مجدداً رشد می‌کنند.

درمان قطعی ریزش موهای ابرو در کلینیک هلیا

هنگامی که پزشک علت ریزش مو‌های ابرو را تعیین کرد، می‌توانید مناسب‌ترین روش درمانی را انتخاب کنید. راه‌های درمانی برای ریزش ابرو، با توجه به علت آن بسیار متفاوت و متنوع است. برای مثال استفاده از داروهای خاص، هورمون درمانی و … از جمله همین روش‌های درمانی هستند. در مواردی که ریزش ابرو شدید باشد و دارو نتواند رشد مو‌ها را به حالت عادی برگرداند، درمان ریزش ابرو با کاشت طبیعی ابرو پیشنهاد می‌شود.

اگر ریزش مو‌های ابرو در شما شروع شده است، باید به طور حتم برای تعیین علت به پزشک مراجعه کنید. پزشکان متخصص پوست و مو می‌توانند علائم را به درستی تشخیص داده و آزمایش‌های مناسب را برای تشخیص بیماری زمینه‌ای انجام دهند. پس از آن، پزشکان می‌توانند برنامه درمانی مناسب را با توجه به نتیجه آزمایش‌ها و بررسی علائم شروع کنند. در صورتی که هیچکدام از درمان‌ها برای فرد جوابگو نباشد و ابرو‌ها به همان حالت باقی بمانند، اغلب پزشکان توصیه می‌کنند که فرد کاشت ابرو را که به پیوند طبیعی مو نیز شهرت دارد، امتحان کند. این روش به دلیل نتایج ماندگار و دارای طول عمر زیاد، این روز‌ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

درمان ریزش ابرو در کلینیک هلیا

درمان‌های خانگی ریزش ابرو

یکی دیگر از راه‌هایی که بانوان می‌توانند در کنار بهره‌مندی از درمان‌های پزشکی که برای پیشگیری از ریختن ابرو توسط پزشکان تجویز می‌شود از آن برخوردار شوند استفاده از روش‌های درمان خانگی موثر می‌باشد. برخی از درمان‌های خانگی که در این زمینه مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از:

روغن کرچک

برای بهره گیری بیشتر از فواید روغن کرچک که می‌توانید تغییرات ناشی از آن را به تدریج مشاهده کنید توصیه می‌کنیم مقداری از آن را روی یک تکه از پنبه استریل شده ریخته و هر روز حدود ۴۵ دقیقه روی موضع بمالید. پس از این مدت با استفاده از یک دستمال خیس آن را پاک کنید.

روغن بادام

به مدت  ۳۰ روز  هر شب قبل از خواب روغن بادام را روی موضعی که دچار ریزش شده است قرار دهید. سعی کنید روغن بادام را به صورت گرم در این ناحیه بگذارید و ماساژ دهید. صبح روز بعد می‌توانید موضع را با استفاده از آب ولرم شستشو دهید.

وازلین

وازلین را هر روز روی ابرو هایتان بمالید. بهتر است وازلین را در این موضع به خوبی پخش کرده و بدین منظور می‌توانید از یک براش مناسب بهره بگیرید. وازلین برای افزایش ضخامت موها اثربخشی سریع‌تری در مقایسه با برخی روغن‌های دیگری دارد از همین رو استفاده از آن به عنوان یک روش موثر در این زمینه شناخته شده است.

تخم شنبلیله

پس از خیساندن و له کردن تخم شنبلیله آن را به شکل خمیر دربیاورید. خمیر را با روغن نارگیل یا بادام آغشته کرده و به موضع بمالید. بهتر است این کار شب قبل از خواب انجام بگیرد تا اثربخشی مطلوبی داشته باشد. به خاطر داشته باشید که صبح حتماٌ موضع مورد نظر را با آب گرم شُستشو دهید.

روغن رزماری

رزماری را می‌توان یکی از موثرترین گیاهان دارویی برای رفع ریزش مو برشمرد. از این روغن مقداری را روی ابروهایتان بریزید و آنها را با ملایمت ماساژ دهید. این کار را باید شب‌ها قبل از خواب انجام دهید و صبح آن را بشویید.

آب پیاز

بعد از این که آب پیاز را گرفتید آن را روی ابروهایتان بگذارید و ماساژ دهید. سعی کنید بیشتر از ۲۰ دقیقه آب پیاز روی ابروهایتان نماند و بعد آن را با استفاده از آب و صابون شستشو دهید. سعی کنید در طول یک هفته ۵ روز از این روش استفاده کنید تا زودتر شاهد نتایج آن باشید.

روغن زیتون

روغن زیتون از دیرباز به عنوان یک روغن تقویت کننده موها شناخته شده است. اگر بانوان هر زمان که دچار ریزش ابرو شدند مقداری از روغن زیتون را حدود ۴۵ دقیقه روی ابروها بمالند و چند بار در روز این کار را تکرار کنند باید امیدوار باشند که نتایج مطلوبی را از این طریق کسب نمایند.

ژل آلوئه‌ورا

یکی دیگر از راه‌هایی که به سادگی و سرعت در دسترس بانوان گرامی ممکن است قرار بگیرد استفاده از ژل آلوئه‌ورا است. شما می‌توانید این ژل را شب‌ها قبل از خواب روی ابروهایتان بمالید و صبح روز بعد آن را بشویید. سعی کنید هر روز این کار را انجام دهید تا از اثرات آن بی‌بهره نمانید.

ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل یک داروی موضعی است که برای درمان ریزش موی سر و ابرو استفاده می شود. این دارو با افزایش جریان خون به فولیکول های مو، رشد مو را تحریک می کند. ماینوکسیدیل برای درمان ریزش ابرو در زنان و مردان موثر است. این دارو می تواند به کاهش ریزش مو و افزایش رشد مو کمک کند.

شما می توانید با مراجعه به کلینیک پوست و مو هلیا و مشورت با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو از قیمت کاشت ابرو خود مطلع شود. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۷۹۵۴۷ تماس بگیرید.

همچنین شما عزیزان میتوانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین بهره مند شوید. کاشت مو و ابرو در این کلینیک توسط پزشک مطرح کشور دکتر حمیدرضا خراسانی صورت می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید