آیا کاشت مو با بانک موی دیگران امکان پذیر است ؟
سرفصل این مطلب
امروزه با توجه به نیاز و تقاضای بسیار زیاد افراد جامعه برای انجام عمل کاشت مو، روشهای مختلفی برای انجام عمل زیبایی کاشت در دنیا موجود میباشد. یکی از مهمترین دغدغهها برای افرادی که دارای بانک مو مناسب و با کیفیتی برای انجام عمل پیوند مو نمیباشند، این است که آیا امکان کاشت مو با بانک موی دیگران امکان پذیر است یا خیر؟ با ما در این بخش از بلاگ کلینیک هلیا همراه باشید تا به تمام سوالات شما در ارتباط با عمل کاشت مو با بانک موی افراد دیگر پاسخ دهیم.
برای اطلاع از هزینه کاشت مو خود میتوانید با مشاورین کلینیک فوق تخصصی پوست و مو هلیا به صورت کاملا رایگان از طریق شماره 02122810089 در ارتباط باشید. و هچنین از طریق پیام رسان واتس اپ به شماره 09120687738 تمامی سوالات خود در رابطه با کاشت مو و سایر خدمات زیبایی را با ما در میان بگذارید.
آیا میتوان با بانک موی دیگران کاشت مو انجام داد؟
امروزه پیوند فولیکولی مو، مورد توجه افراد که دچار کم پشتی مو و طاسی سر هستند قرار گرفته است. عمل زیبایی کاشت مو با انتقال فولیکولهای مو از نواحی دیگر سر و یا بدن فرد صورت میگیرد. از جمله موارد مهمی که باید در پیوند فولیکول به آن دقت کرد بانک موی فرد متقاضی است، زیرا در صورت نبود بانک مو مناسب برای کاشت مو، این افراد برای عمل دچار مشکل میشوند.
اکثر افرادی که بانک موی مناسب برای انجام عمل پیوند را ندارند به دنبال روشی برای کاشت مو از از طریق بانک موی سایر افراد هستند. آنچه که تحقیقات نشان داده این است که، نمیتوان موهای فردی را به فرد دیگری پیوند کرد. دلیل اینکه نمیتوان از بانک موی سایر افراد برای عمل زیبایی کاشت مو استفاده کرد این است که بدن افراد مختلف فقط به فولیکولهای موی خود افراد پاسخ مثبت میدهد زیرا هنگام پیوند فولیکولهای مو از شخص به فرد دیگر، شما در حال انتقال بافت هستید. اگر دو نفر از لحاظ DNA دقیقاً مطابقت نداشته باشند، سیستم ایمنی بدن فرد دریافت کننده، موهای کاشت شده از بانک موی افراد دیگر را پس میزند.
مطالب بیشتر: کاشت مو میکروگرافت
آیا کاشت مو با بانک موی دیگران خطرناک است؟
کاشت مو با بانک موی مناسب همواره موفقیت آمیز بوده و فرد متقاضی به زیبایی گذشته و مورد نظر خود میرسد و اگر کاشت مو توسط افراد متخصص و با تجربه صورت گیرد میتوان گفت عوارض کمتری خواهد داشت. همواره افرادی که دارای بانک موی ضعیف و نامناسب یا افرادی که بانک مو برای عمل زیبایی کاشت مو ندارند به دنبال کاشت مو با بانک موی سر افراد دیگر هستند ولی باید به عوارض و خطرات این جراحی هم توجه کرد.
کاشت مو با بانک مو افراد دیگر دارای عوارض و خطرات دیگری است که باید فرد از آنها اطلاع داشته باشد تا دچار مشکلات بعد عمل جراحی نشوند و وقت و هزینهای که افراد صرف عمل زیبایی کاشت مو کردهاند به هدر نرود. از جمله خطرات استفاده از بانک موی سایر افراد برای عمل کاشت و پیوند مو در سر فرد دیگر میتوان به ریزش مو، ایجاد عفونت و بیماریهای دیگری اشاره کرد.
دلیل این عوارض هم عدم تطابق ویژگیهای بافتی و سیستمهای دفاعی بدن بین انسانها است که سیستم ایمنی بدن فولیکولهای وارد شده به بدن را به عنوان مهاجم تشخیص میدهد و فولیکولهای وارد شده در عمل پیوند را پس میزند. تمام جراحیها عدم اطمینان و خطراتی را به همراه دارند. در حالی که هر ساله هزاران عمل جراحی کاشت مو با موفقیت انجام میشود، همیشه خطرات مرتبط با جراحی وجود دارد – عفونت، خونریزی، جای زخم و عوارض جانبی بیهوشی از جمله این خطرات هستند. اگر جراحی توسط یک جراح پلاستیک واجد شرایط انجام شود ، خطرات بطور قابل توجهی کاهش می یابد. همچنین ، برخی از عادتهای شخصی – مانند سیگار کشیدن – ممکن است در خطر عوارض تأثیر داشته باشد.
مطالب بیشتر: کاشت مو به روش sut
آیا کاشت مو با بانک موی دیگران با بدن بیمار سازگار است؟
یکی از سوالاتی که همواره کسانی که خواستار انجام عمل زیبایی کاشت مو هستند این است که آیا استفاده از فولیکولهای موی سر دیگران با بدن فرد گیرنده سازگاری دارد یا نه؟ پزشکی مدرن توانایی اعجاب انگیز پیوند قلب، ریهها، کلیهها، کبد، لوزالمعده، روده، قرنیه و سایر ارگانها را از یک شخص به شخص دیگر داده است. فرض کنید ما دو فرد را داریم که یکی دهنده بانک مو و دیگری گیرنده آن است، از آنجایی که فرد گیرنده، بانک موی کافی برای عمل پیوند ندارد باید از فردی که بانک موی مناسب دارد مقدار مناسبی از فولیکول مو دریافت نمایید.
اگر فرد گیرنده فولیکولهای موی سر دیگری را دریافت کند فولیکولهای موی دریافت شده از بین میروند یا پس زده میشوند. دلیل این امر این است که سیستم ایمنی فرد گیرنده موهای گرفته شده از فرد دهنده را به عنوان مهاجمان خارجی تلقی نموده و آنها را به سرعت از بین میبرد. در نتیجه، فرد گیرنده موهای پیوند شده را از دست میدهد. دلیل عدم پذیرش اعضای بدن از قبیل ریه، قلب یا کلیه هنگام کاشت، به دلیل استفاده از “داروهای ضد دفع” است. این داروها عوارض جانبی زیادی دارند و خطرات طولانی مدت بالقوه را به همراه دارند.
داروهای ضد دفع نمیتوانند به سادگی تجویز شوند مگر اینکه دلیل پزشکی قابل توجهی وجود داشته باشد که فرد به سرکوب سیستم ایمنی نیاز داشته باشد. به همین دلیل انجام عمل کاشت مو از یک شخص به فرد دیگر انجام نمیشود. جالب اینجاست که چند موقعیت نادر وجود دارد که میتوان موهای اهدا کننده را از شخص دیگری دریافت کرد. اولین وضعیت پیوند مو در دوقلوهای یکسان است. در این حالت، بخاطر اینکه فرد دهنده بانک مو و گیرنده مو ماده ژنتیکی یکسانی دارند و پیوند مو بدون نیاز به داروهای ضد دفع انجام میشود.
حالت دوم برای عمل زیبایی کاشت مو از فردی به فرد دیگر زمانی امکان پذیر است که ابتدا پیوند مغز استخوان انجام شود. پیوند مغز استخوان یک روش پزشکی است که معمولاً فقط در صورتی که فرد بسیار بیمار باشد، مانند یک فرد مبتلا به سرطان انجام میشود. طی یک روش، مغز استخوان فردی تحت عمل جراحی قرار میگیرد که به موجب آن سیستم خون و سیستم ایمنی بدن خود را با سیستم ایمنی بدن شخص دیگر جایگزین میکند. بنابراین، اگر فرد گیرنده بانک مو پیوند مغز استخوان را با فرد دهنده فولیکول مو انجام دهد میتوان گفت عمل کاشت مو با موفقیت صورت میگیرد.
مطالب بیشتر: کاشت مو به روش fut
نواحی اهدا کننده فولیکولهای مو در بدن انسان
با توجه به نکات ذکر شده شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که در صورت عدم داشتن فولیکولهای مناسب و کافی برای اهدا و با توجه به این نکته که نمیتوان از فولیکولهای فرد دیگری برای عمل کاشت استفاده نمود، پس در نتیجه فولیکولهای مورد نیاز برای ترمیم مو از کجا تامین میشوند؟ هنگامی که فرد مراجعه کننده دارای فولیکولهای مناسب از لحاظ جنس و ضخامت یا حتی از لحاظ تعداد و تراکم فولیکول نباشد، پزشک مجبور است از نواحی دیگر بدن وی، فولیکولها را تامین نماید.
در این شرایط پزشک متخصص کاشت مو از موهای نواحی بدن که در زیر به تعدادی از آنها اشاره شده است، برای پیوند مو استفاده خواهد نمود.
- ریش یکی از مناطق اهدا کننده مناسب برای ترمیم مو طبیعی خواهد بود و بزرگترین مزیت آن این است که این فولیکولها تحت تاثیر DHT رشد میکنند؛ اما باید توجه داشت که نمیتوان از فولیکولهای ریش برای پیوند در نقاط مرزی خط مو استفاده نمود.
- موهای موجود روی شکم و سینه نیز میتواند جایگزین مناسبی برای فولیکولهای مورد نیاز در کاشت مو باشد زیرا آنها نازک بوده و به راحتی اثر پر کردن در بین ریش و موهای پوستی را به ارمغان میآورند.
- اما آخرین گزینه مورد نظر و موجود، برداشت مو از نقاطی از بدن است که رشد آنها غیرقابل پیش بینی بوده و باید از آن اجتناب شود.
این موهای پیوند زده شده باید از لحاظ رنگ، جنس و ضخامت با موهای موجود بر سر بیمار تطابق داشته باشند بنابراین انجام چنین پیوندی نیازمند دقت بالای پزشک میباشد، زیرا تجربه و تخصص پزشک متخصص ضمانت درستی انجام ترمیم مو در چنین شرایطی است.
با این وجود نگرانیهایی نیز برای افرادی که از موهای بدن خود برای کاشت طبیعی مو استفاده میکنند، وجود دارد:
- تفاوت در ساختار موهای بدن و موی موجود بر سر
- نحوه انجام برداشت موهای بدن
- ناسازگاری بین موهای بدن و موهای سر و پس زدن موهای پیوند زده شده
- نابودی کامل موهای پیوند زده شده پس از دو یا سه سال
یکی از معایب پیوند موی بدن با سر این است که کیفیت موهای بدن نسبت به موهای سر پایینتر بوده و در نتیجه بیشتر دچار ریزش خواهند شد. به همین دلیل در هنگام عمل جراحی، پزشک متخصص از تعداد گرافتهای بیشتری برای پیوند استفاده میکند تا پس از کاشت مو اگر موها دچار ریزش شدند، تراکم موی سر حفظ شود و حالت طبیعی خود را از دست ندهد. همچنین باید توجه داشته باشید که میزان موفقیت کاشت مو طبیعی با موهای سر بیشتر از کاشت طبیعی مو با موهای بدن خواهد بود. علت این امر آن است که موهای بدن مانند موهای موجود روی سر منحصر بفرد و محدود نیستند. بطور مثال اگر برای ترمیم موی طبیعی فرد از موهای بدن وی استفاده شود، ممکن است از 2000 پیوندی که انجام میشود، تنها 1000 پیوند کامل شده و رشد کنند.
این در حالی است که اگر همین کاشت مو با موهای سر وی انجام شود، از 2000 پیوند، همهی پیوندها رشد کرده و شما به راحتی به نتیجه دلخواه خود دست خواهید یافت. یکی از نگرانیهای افراد وجود علائم و زخمها در نقاط اهداکننده بر بدن میباشد و اینکه آیا جای این زخمها دائمی خواهد بود یا خیر! در جواب باید گفت که این زخمها مانند زخمهایی میباشند که ممکن است به هر دلیلی روی بدن انسان ایجاد آسیب نماید. طبق همین استدلال زخمها طی چند هفته از بین رفته و آثاری بعد از آن مشاهده نخواهید کرد.
مطالب بیشتر: بهترین روش کاشت مو در ایران
کاندید مناسب برای انجام کاشت مو با فولیکولهای اندام دیگر
به دلیل اینکه کاشت طبیعی مو یکی از درمانهای زیبایی میباشد، برای انجام آن فرد باید دارای ویژگیهایی باشد تا تحت درمان قرار گیرد.
- سن مناسب بیمار
با اینکه هیچ گونه حد قانونی برای سن مناسب کاشت مو وجود ندارد، اما پزشکان توصیه میکنند که حداقل تا سن 25 سالگی، پیوند فولیکول انجام نشود. دلیل این امر آن است که پس از این مدت پزشک میتواند دقیقتر نواحی قابل ریزش مو را تشخیص داده و سپس اقدام به کاشت مو نماید.
- مقدار تراکم کم موهای سر
پیوند فولیکولی مو شامل دو مرحله میباشد.
- استخراج قویترین و بیشترین فولیکولها برای رشد مجدد
- کاشتن آنها در محل مناسب
در صورت عدم داشتن تعداد فولیکولهای مناسب، پزشک از نواحی دیگر بدن بیمار برای استخراج مو و انتقال آنها استفاده خواهد کرد.
- سلامتی عمومی بدن بیمار
شخص بیمار باید از سلامتی عمومی کامل برخوردار باشد تا در صورت بروز هرگونه عارضه احتمالی، بدن توانایی مقابله با آن را داشته و به سرعت بهبود یابد.
- آماده سازی های اولیه برای اقدامات عمل مناسب بدن
فرد بیمار باید آمادگی هر گونه تغییر ظاهر در خود را داشته باشد. برخی افراد از پزشک انتظارات بیش از حد معمول داشته و زمانی که درمان به اتمام میرسد، کاملا ناامید شده و از پزشک خود ناراضی میشوند در حالی که پزشک در حد توان، کار خود را به درستی انجام میدهد.
توصیههای پزشکی در مورد کاشت مو با بانک موی دیگران
از آنجایی که عمل پیوند مو دارای عوارض و خطراتی است باید توصیههای که پزشکان درباره کاشت مو میدهند را جدی گرفته تا عوارض پیوند فولیکولی مو در تمامی روشها به حداقل برسد و شخص متقاضی پس از انجام عمل زیبایی کاشت مو دچار مشکلی نشود.
از نظر پزشکان متخصص از آنجایی که کاشت مو با بانک موی دیگران موجب عفونت، در موی کاشته شده و ریزش موهای پیوند زده شد
این روش عمل زیبایی توصیه نمیشود مگر در حالتهای مانند پیوند مغز استخوان و دو قلوهای یکسان بودن میتوان این عمل کاشت مو با بانک موی دیگران را انجام داد. پس مطلوب است چنانچه در صورت داشتن شرایط برای انجام روشهای دیگر کاشت مو با استفاده از مو و فولیکول های خود شخص اقدام شود و تنها در صورت عدم داشتن شرایط و معیار های ذکر شده اقدام به hair transplant از بانک موی دیگران انجام گیرد.
شما میتوانید با مراجعه به ” کلینیک تخصصی پوست و مو و زیبایی هلیا ” و مشورت با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و ممو از قیمت کاشت مو خود مطلع شود. جهت مشاوره با شماره 02122819418 تماس بگیرید. همچنین شما عزیزان میتوانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین بهرهمند شوید. کاشت مو و ابرو در این کلینیک توسط پزشک مطرح کشور دکتر حمیدرضا خراسانی صورت میگیرد.
آیا کاشت مو از بانک موی افراد دیگر امکان پذیر است ؟
بله این عمل ممکن است، اما در شرایط خاصی که بیمار هیچ بانک موی مناسبی جهت کاشت، در منطقه طاس سر خود نداشته باشد و پزشک متخصص پس از آزمایشات لازم این روش را توصیه کند.
آیا کاشت مو از بانک موی افراد عوارضی به همراه دارد ؟
بله هر عمل زیبایی دارای عوارضی است؛ البته این عوارض احتمالی هستند اما از بروز آنها نباید چشم پوشی کرد؛ عوارض احتمالی همچون ریزش مو، خارش، عفونت و…
در صورت پیدا نکردن بانک مو، امکان پیوند بدون بانک مو امکان پذیر است ؟
بله این امر ممکن است، با روشی به نام HRT ، بدون نیاز به بانک مو، عمل ترمیم مو صورت میگیرد و جلوهای طبیعی خواهد داشت.
چه نواحی برای اهدای بانک مو مورد استفاده قرار میگیرد؟
به طور معمول از نواحی پشت سر برداشت میشود و در افرادی که فولیکول پشت سر آنها نیز قوی نیست؛ از نواحی دیگر بدن همچون سینه، برداشت و در محل طاسی کاشته میشود.
چه افرادی برای کاشت مو از بانک موی دیگران مناسب هستند ؟
افرادی که خود بانک موی مناسب نداشته باشند و شرایط جسمانی مناسبی داشته باشند، که این مورد با انجام آزمایشات مشخص خواهد شد.