۱۰ دستورالعمل شستشوی مو پس از کاشت مو | آپدیت ۱۴۰۳

راهنمای استحمام و شست و شوی سر پس از پیوند مو

افرادی که برای کاشت مو به کلینیک‌های زیبایی مراجعه می‌کنند، معمولاً از نحوه‌ی این کار و سایر مراحل نظیر مراقبت های بعد از کاشت مو سوال می‌کنند. یکی از سؤالات متداول که در جلسات مشاوره مطرح می‌گردد این است که موهای خود را بعد از عمل پیوند چگونه باید شستشو داد؟ چند روز بعد از کاشت مو می توان دوش گرفت؟ این موضوع مهم است زیرا نتیجه کاشت مو، فقط به کیفیت کار جراح ترمیم مو بستگی ندارد بلکه به مراقبت شما از موها در روزهای بعد از آن نیز وابسته است. در همین راستا بهتر است از پزشک خود بخواهید که با توجه به شرایط شما پیش از عمل و با پیش‌بینی‌های لازم بعد از عمل، نکات مربوطه درباره نحوه شستن سر بعد از کاشت مو را به شما آموزش دهد. 

اینفوگرافی راهنمای شستشو موها بعد از کاشت مو

اقدامات لازم برای شست و شوی سر پس از کاشت مو

نحوه شستن موی سر کاشته شده، مسئله بسیار مهم در مراقبت بعد از پیوند مو است. لازم است بدانید که شرایط شما بعد از کاشت تغییر کرده و باید بدانید شستشو بعد از کاشت مو چگونه است. ما در اینجا نحوه اولین شستشو بعد از کاشت مو را به شما آموزش می دهیم:

اقدامات لازم برای شست و شوی موهای کاشته شده

  1. در ابتدا باید شامپوی خود را عوض کنید، متخصص در این مورد پیشنهاداتی برای شما خواهد داشت که حتماً طبق دستور العمل او رفتار نمایید. به طور کلی شامپوی مو بعد از پیوند، باید همانند شامپو بچه فاقد مواد شیمیایی مضر باشد.
  2. در زمان حمام بعد از کاشت مو و شستن سر، به هیچ عنوان فشار به پوست وارد نکرده و ناخن را به پوست سر خود نکشید.
  3. تا مدتی که متخصص توصیه می‌کند، نباید سر مستقیماً زیر دوش قرار گیرد بلکه شستشوی سر بعد از کاشت مو به صورت ملایم با ظرف آب توصیه می‌شود.

توضیحات تصویری شست و شو مو بعد از پیوند مو

برای اطلاع از هزینه کاشت مو برای موهای سر خود می‌توانید با مشاورین کلینیک فوق تخصصی پوست و مو هلیا به صورت کاملاً رایگان از طریق شماره ۰۲۱۷۹۵۴۷ در ارتباط باشید. و همچنین از طریق پیام رسان واتس اپ به شماره ۰۹۱۲۲۵۰۲۰۵۰ تمامی سوالات خود در رابطه با کاشت مو و سایر خدمات زیبایی مو با ما در میان بگذارید.

The right time to wash your hair after hair transplant

زمان مناسب برای شستن موها پس از کاشت مو

چند روز بعد از کاشت مو باید سر را شست؟ سوالی که همه مراجعه‌کنندگان با ما مطرح می‌کنند این است که زمان مناسب برای شستن موی پیوند شده کی فرا می‌رسد؟ در مود این مسئله نمی‌توان با قطعیت صحبت کرد چون متخصص براساس نوع روش کاشت طبیعی مو، شرایط فرد حین و بعد از پیوند و بروز عوارض کاشت مو، زمان شستن مو بعد از کاشت مو را تعیین خواهد کرد و این زمان بین ۴-۲ روز متغیر است.

بعد از پیوند مو روزی چند بار سر را بشوییم؟

موهای کاشته شده را چندبار باید بشویم؟ مهم ترین نکته‌ای که باید در مورد شستن سر بعد از کاشتن مو توجه کنید این است که به یاد داشته باشید سه روز ابتدایی بسیار حیاتی است. اگر تکنیک FUT انجام داده‌اید، نباید در روز اول موهای خود را بشویید و تا حداقل ۷۲ ساعت کامل باید صبر کنید و سپس از روز چهارم شروع کنید. توجه کنید که از روز چهارم باید حداقل روزی یک بار به مدت پانزده روز موهای خود را بشویید. اگر پزشک به شما توصیه کرده است که موهای خود را بیش از یک بار در روز بشویید، حتماً باید آن را رعایت کنید.

 اگر کاشت مو با تکنیک FUE انجام شده باشد، می‌توانید بعد از عمل استحمام کنید اما در حین دوش گرفتن باید مراقب باشید که آب مستقیماً به ریشه‌های ناحیه تازه پیوند شده نرسد. به طور کلی از آنجایی که حساسیت فولیکول‌های مو بعد از پانزده روز به شدت کاهش می‌یابد، شستشوی دو یا سه بار در هفته کافی است.

تعداد دفعات شستشوی سر در این دوره (بدون در نظر گرفتن اینکه از کدام تکنیک کاشت مو استفاده شده است)، به مرور افزایش می‌یابد.  زیباجویان باید مراقب باشند تا فقط دستورات پزشک خود را رعایت کنند.

تا چه زمان باید اصول شستن مو بعد از کاشت مو را رعایت کرد؟

دلیل اصلی شستن موها در طی دوران نقاهت، از بین بردن پوسته و کبودی‌های روی پوست سر است. این کبودی‌ها مانع تنفس پوست سر می‌شوند که شما باید سعی کنید با شستشوهای اصولی و مکرر آن‌ها را به حداقل برسانید.

به همین دلیل توجه به اصول شستشوی مو پس از پیوند مو بسیار مهم است. به طور دقیق نمی‌توان گفت که پایان اصول شستشوی مو چه زمانی است و پزشک شما در این زمینه تصمیم گیرنده خواهد بود. این روند به نحوه و زمان بهبودی پوست سرتان بستگی دارد. اما به طور میانگین می‌توان فولیکول‌های مو را در پایان تقریباً شش تا هفت هفته آینده به روال سابق شستشو داد.

شستشوی زخم سر بعد از پیوند مو

یکی از چاش‌ها و موارد احتیاط پس از عمل کاشت مو شستشوی زخم بعد از کاشت مو می‌باشد. در این رابطه می‌بایست توجه داشته باشید که در ۲ الی ۳ روز نخست پس از کاشت مو، شستشوی سر جایز نیست. این اقدام می‌تواند باعث جا‌به‌جایی فولیکول‌های سر شده و بر نتیجه نهایی عمل تأثیرات جدی بگذارد. همچنین می‌بایست از سشوار و خشک کردن سر پس از استحمام اجتناب کنید.

محل زخم سر می‌بایست در روزهای نخست پس از کاشت مو از هرگونه فشار در امان باشد. برای شستشو و خشک کردن این نواحی در روزهای اولیه موها را چنگ نزنید. در این راستا اسپری کردن آب برای آبکشی سر نیز توصیه می‌شود. همچنین شستشوی این نواحی با برخی شوینده‌ها و به ویژه شامپوهای شیمیایی می‌تواند باعث عفونت ناحیه کاشت مو شود. استفاده از شامپو بچه یکی از گزینه‌های متداول به شمار می‌رود.

استفاده از حوله و سشوار نیز در روزهای نخست اقدام مطلوبی به شمار نمی‌رود. در جهت خشک کردن سر خود نهایت می‌توانید از دستمال‌کاغذی بهره‌جویی کنید. شایان‌ذکر است که تبعیت از موارد ذکر‌شده تا مدت‌زمان ماه اول کاشت مو ضروری است. دقت در موارد فوق تأثیرات بسزایی در نتیجه نهایی کاشت مو دارد.

چه زمانی می‌توان دوش گرفت؟حداقل دو تا چهار روز باید صبر کرد.
نحوه دوش گرفتنبهتر است با آب ولرم باشد
تا زمانی که متخصص اجازه نداده است، زیر فشار مستقیم آب دوش نرفته و با یک ظرف، به آرامی بر روی سر خود آب بریزید.
در داخل حمام، بخار جمع نشود
انتخاب شویندهتنها مجاز هستید تا زمان توصیه شده، از شوینده‌ای که متخصص تجویز کرده است استفاده کنید.
نحوه شستن سرشامپو را مستقیم بر روی سر نریزید بلکه ابتدا با دست خود کمی کف درست کرده و سر خود را با این کف بشویید.
به هیچ عنوان به پوست سر فشار وارد نکنید.

شستشوی محل برداشت مو

راهکارها و پیشنهاد‌های مخصوصی برای مراقبت‌های پس از کاشت مو وجود دارد. ناحیه برداشت مو و همچنین ناحیه کاشت مو در روزهای نخست از حساسیت بالایی برخوردار بوده و عدم رعایت اصول توصیه شده می‌تواند باعث عفونت در این نواحی شود.

یکی از نکات مهم در مراقبت این نواحی عدم استفاده از شامپوهای شیمیایی است. استفاده از شامپوهای حاوی پارابن بدترین گزینه‌های ممکن برای شستشوی این نواحی به شمار می‌آیند. در رابطه با انتخاب مناسب‌ترین شامپوی شستشو دکتر متخصص بر اساس ویژگی‌های فردی و پوستی شما به شما کمک خواهد نمود. در این میان استفاده از شامپو بچه فیروز نیز رایج است.

توصیه می‌گردد که برای شستشوی این نواحی کف شامپو را پیش از استفاده مستقیم ایجاد کنید تا نیازی به ماساژ سر وجود نداشته باشد. همچنین از دمای آب ولرم برای شستشوی این نواحی استفاده کنید. استفاده از آب داغ در این نواحی می‌تواند موجبات افزایش فشارخون در نواحی شستشو را فراهم آورده و باعث خونریزی یا عفونت این نواحی گردد.

اولین شستشوی سر بعد از پیوند مو باید به چه شکلی باشد؟

یکی دیگر از اساسی‌ترین چالش‌های متقاضیان کاشت مو پاسخ به این سؤال است که اولین شستشوی سر بعد از کاشت مو می‌بایست به چه شکل باشد؟

بر اساس ویژگی‌های فردی متخصصین پوست و مو اقدام به اولین استحمام را به ۲ الی ۴ روز پس از کاشت مو تعیین می‌کنند. متخصصین بر اساس ویژگی‌های پوستی شما نوعی لوسیون را برای اولین شستشو معرفی کرده و از شما می‌خواهند تا ۲۰ دقیقه قبل از استحمام آن را به سر خود بمالید. همچنین در انتخاب شامپوی شستشوی سر توجه به ترکیبات، میزان PH و حالت آنتی‌اکسیدانی آن‌ها باید داشت.

نخستین شستشوهای سر از اهمیت و حساسیت بسیار بالاتری برخوردار بوده و می‌بایست نسبت به نکات و توصیه‌های ذکرشده نهایت دقت را داشت. شایان‌ذکر است که می‌توانید در روز بعد از کاشت مو، بدن خود را استحمام کنید؛ البته در ۱ الی ۲ روز اول می‌بایست از قرارگیری سر در معرض آب اجتناب نمایید. هرچه بیشتر نسبت به موارد توصیه شده دقت کنید، امکان جا‌به‌جایی فولیکول‌های سر کاهش یافته و نتایج بهتری را از کاشت مو دریافت می‌کنید.

  • فشار آب مناسب

ممکن است روز سوم بعد از کاشت مو برای موهای کم پشت شروع به شستن موهای خود کنید. شستن موهای خود در ۵ روز اول باید بسیار ملایم و آهسته باشد. شستشوی مو ملایم به فولیکول‌های تازه کاشته شده آسیب نمی‌رساند اما مراقب باشید شستن بیش از حد ممکن است نتیجه پیوند مو را از بین ببرد. در روزهای اول نباید سر را زیر دوش آب ببرید چون بسیاری از دوش‌ها ‌آب را پرفشار هدایت می‌کنند. بهترین راه برای اطمینان از فشار مناسب آب این است که یک لیوان را با آب پر کنید و آن را روی سر خود بریزید. شستشو باید به آرامی انجام شود.

  • دمای مناسب برای شست و شوی مو بعد از کاشت

به طور معمول زیباجویان حدود ۳الی۴ روز پس از کاشت مو (بسته به پیشرفت روند بهبودی) اجازه دارند که موهای خود را شستشو دهند. اما آیا می‌توان موهای کاشته شده را با هر دمای آبی شست و شو داد؟ قطعاً ذز پاسخ باید گفت خیر! پزشکان توصیه می‌کنند که به هیچ وجه موهای خود را با آب داغ یا گرم نشویید زیرا به پیوندها آسیب می‌رساند و همچنین گردش خون را در منطقه مورد نظر افزایش می‌دهد که می‌تواند منجر به خونریزی از پیوندها شود. بنابراین بهتر است در این مدت موهایتان را با آب ولرم به آرامی و بدون فشار آوردن به منطقه کاشت بشویید.

  • نحوه ماساژ

با توجه به اینکه در تمام مراحل بعد از کاشت مو باید از آسیب‌دیدگی شدید به پوست سر و تماس ناخن‌ها به ناحیه پیوند شده پرهیز شود، در هنگام استحمام بعد از کاشت مو نیز باید دقت لازم را به خرج داد. در هنگام شست و شوی مو پس از پیوند مو، پوست سر نباید مستقیماً در معرض خراشیده شدن یا چنگ توسط ناخن قرار گیرد زیرا به فولیکول‌ها آسیب می‌زند.

مراقبت از مو بعد از پیوند مو

همان‌طور که دیدیم دوره‌ نقاهت بعد از کاشت مو مردان برای نتیجه گرفتن از این پیوند بسیار مهم است و نکات بسیار زیادی وجود دارد که افراد باید در این مرحله به آن توجه کنند. در این فاصله، نحوه شستن موها بعد از کاشت مو بسیار مهم است. با توجه به اینکه موهای پیوند شده بسیار سست و ضعیف هستند، با کوچک‌ترین فشار از بین خواهند رفت. تنها در صورت رعایت نکات گفته شده توسط پزشک و در صورت انجام دقیق آن‌ها، نتایج دلخواهی از عمل جراحی پیوند مو طبیعی حاصل می‌شود. امید است نکاتی که در مورد نحوه شستن موها پس از عمل پیوند مو گفته شد، به شما کمک کند.

البته در اغلب کلینیک‌ها این نکات آموزش داده می‌شود. فراموش نکنید که رعایت این نکات باعث می‌شود تا علاوه بر کاهش زمان بهبودی، نتایج بهتر و مطلوب‌تری مشاهده کنید. در نهایت، لازم می دانیم چند نکته را برای مراقبت بعد از پیوند مو طرح کنیم:

  1. در صورت پوسته‌پوسته شدن پوست سر خود نگران نباشید زیرا بعد از تثبیت شرایط این مشکل به مرور حل خواهد شد.
  2. اصلاح مو یک ماه بعد از کاشت مو امکان‌پذیر است.
  3. پوشیدن کلاه بعد از پیوند مو مهم است. کلاه‌هایی از نوع پاناما کمک می‌کند پوست سر شما از گرد و غبار، اشعه‌ خورشید و سایر عوامل محیطی آسیب‌رسان در امان بماند. استفاده از کلاه به مدت پنج روز بعد از عمل توصیه می‌شود. پس از آن می‌توانید هر نوع کلاه دیگری را انتخاب کنید.
  4. بلافاصله پس از کاشت مو، می‌توانید شروع به پیاده‌روی کوتاه مدت کنید یا تمریناتی انجام دهید که تعریق بالایی ندارند.
  5. مصرف الکل باعث طولانی‌تر شدن زمان بهبودی زخم‌ها پس از پیوند مو می‌شود و حتی احتمال خونریزی در حین عمل را بالا می‌برد. بهتر است دو هفته بعد از عمل از مصرف آن پرهیز نمایید.
  6. قرار نگرفتن در معرض نور خورشید نیز مهم است به گونه‌ای که باید دو هفته‌ اول پس از پیوند، خود را از تابش مستقیم نور خورشید دور نگه دارید. توصیه می‌شود در شش ماه اول پس از پیوند، در زمان خروج از خانه حتماً از کلاه استفاده کنید.

Steps of washing hair after hair transplantation

مراحل شست و شوی موی سر بعد از پیوند مو

معمولاً پزشک اسپری خاصی به نام پانتنول را برای پیش از حمام به شما می‌دهد. در این صورت ۲۰ دقیقه قبل از حمام از این اسپری استفاده کنید تا موی سر به خوبی خیس شده و سپس بتوانید با یک ظرف آب، به راحتی موی سر را بشویید. مراحل اصلی شستشوی مو به شرح زیر است:

  • مرحله اول

باید درجه حرارت آب ملایم و فشار آن پایین باشد. پیوندهای شما نباید در معرض آب پرفشار باشند. به همین دلیل است که تا مدتی باید با یک ظرف، به آرامی روی سر آب بریزید و پس از سپری شدن این مدت زمان، فشار آب را بسیار کم کنید و بعد زیر دوش بروید.

  • مرحله دوم

نحوه کف گذاری بعد از کاشت مو: مقداری شامپو در دست خود بریزید و شامپو را با آب مخلوط کنید تا کف کند و بعد کف را روی موهای خود بمالید. می‌توانید داخل یک ظرف شامپو را بریزید و کف درست کنید. اغلب پزشکان توصیه می‌کنند که بعد از کاشت مو شامپو به صورت مستقیم روی موها زده نشود.

  • مرحله سوم

با دو انگشت خود به آرامی و بدون این که ناخن‌ها با پوست سر تماس داشته باشند موهای خود را ماساژ دهید. شما باید موهای پیوندی را به آرامی بشویید و حرکات انگشتان باید عمودی باشد. هرگز پیوندها را به صورت دایره‌ای شستشو ندهید و بعد از مدت زمان کافی به آرامی شوینده را از سر آب‌کشی کنید. محل پیوند را هم با دقت بشویید تا تمام آثار دلمه و خون با مالش دادن از این ناحیه پاک شود و باعث عفونت نشود.

  • مرحله چهارم

بعد از حمام موهای خود را بگذارید با هوای عادی خشک شود یا در صورت نیاز به خشک کردن از حوله کاغذی یا حوله‌ آشپزخانه استفاده کنید. هرگز از حوله‌ معمولی استفاده نکنید زیرا نوع بافت آن ضخیم و وزن آن زیاد است و احتمال دارد پیوندهای شما را از محل اصلی خارج کند. همچنین به هیچ عنوان حوله را به روی سر نکشید.

Choosing the right cleanser to wash your hair after hair transplant

انتخاب شوینده مناسب برای شستن موها پس از کاشت مو

پس از انجام عمل، شما باید از فوم شستشوی بعد از ایمپلنت مو یا شامپوهایی که عاری از پارابن هستند استفاده کنید. شوینده‌های حاوی مواد طبیعی و مغذی، بهترین انتخاب هستند. شوینده‌های دارای فرمولاسیون سخت، باعث آسیب جدی به فولیکول‌های مو و در نهایت تاثیر منفی در نتایج این عمل زیبایی خواهند شد. متخصص براساس میزان چربی پوست سر شما، میزان جراحت به جا مانده از کاشت مو، شوینده مناسبی را برای شما تجویز خواهد کرد.

  • شامپو کتوکونازول بعد از پیوند مو

نوع شوینده مورد استفاده در چند ماه اول بعد از پیوند مو تأثیر بسیار زیادی بر روی نتیجه نهایی ایمپلنت طبیعی مو دارد و به همین دلیل نباید بدون تجویز متخصص نوع شوینده خود را عوض کنید. ممکن است شما با مشکل شوره سر مواجه شوید و یا حتی قبل از کاشت مو نیز این عارضه را تجربه کرده باشید و متخصص در زمینه پوست و مو دارو‌هایی را برای شما تجویز کرده است. اما نکته بسیار مهم، بحث استفاده شامپوی کتوکونازول بعد از کاشت مو است. اجازه دهید عوارض جانبی این شامپو را با یکدیگر بررسی کنیم.

افزایش چربی سر و یا حتی خشک شدن بیش از اندازه مو‌ها از تاثیرات این شامپو است. این دو اتفاق اصلاً برای مو‌های پیوندی خوشایند نیستند چون قطعاً بر روی نتیجه پیوند طبیعی مو تأثیر منفی گذاشته و فولیکول‌های پیوندی که به تازگی جابجا شده‌اند را از بین می‌برند. از طرف دیگر باعث جوش‌های ریز چرکی در کف سر نیز می‌شوند. پس اگر می‌خواهید شامپو کتوکونازول را برای درمان شوره سر بعد از پیوند مو مورد استفاده قرار دهید به هیچ عنوان سر خود این کار را نکنید و حتماً از متخصص سؤال بپرسید.

  • شامپو آلپسین بعد از ایمپلنت مو

در راستای استفاده از شوینده مناسب برای شستن سر بعد از کاشت مو، حتماً باید به تأثیرات هر کدام از شوینده‌ها توجه داشته باشید. به همین دلیل است که اکیداً توصیه می‌کنیم بدون اجازه متخصص شوینده خود را عوض نکنید چون افراد عادی اطلاعات تخصصی در این زمینه ندارند و ممکن است یک شامپو خواص بسیار زیادی داشته باشد ولی تأثیرات منفی بر روی نتیجه پیوند مو بگذارد.

برای مثال شاید این سؤال برای شما به وجود آمده باشد که آیا امکان استفاده از شامپو آلپسین بعد از کاشت مو وجود دارد یا خیر؟ مهمترین تأثیر شامپو آلپسین، تحریک خونرسانی به سمت فولیکول‌ها و در نتیجه کمک به تقویت فولیکول‌های سر است. همین موضوع کافی است تا بعضی از افراد تصمیم بگیرند این شامپو را بعد از پیوند مو مورد استفاده قرار دهند چون فکر می‌کنند با این کار به تقویت بعد از کاشت مو کمک خواهند کرد.

اما فراموش نکنید هر ماده شیمیایی در کنار مزایا، معایبی نیز با خود به همراه دارد. به جای اینکه سر خود به سراغ تعویض شامپو بروید، برای مصرف شامپو آلپسین بعد از کاشت مو حتماً از متخصص سؤال کنید.

  • شامپو بچه فیروز بعد از ایمپلنت مو طبیعی

بهترین شوینده‌ها بعد از کاشت مو از موی بدن شامپو‌هایی هستند که کمترین خطر را برای فولیکول‌ها به همراه داشته باشند. شامپو بچه به دلیل ترکیباتی که در خود دارد بهترین گزینه برای شستن سر بعد از پیوند مو به حساب می‌آید. به همین دلیل متخصص در چند ماه اول از شما می‌خواهد که تنها به سراغ شامپو بچه بروید. ترکیباتی که برای شستن موی سر کودکان در این قبیل شوینده‌ها به کار رفته است هیچ خطری برای فولیکول‌های پیوندی ندارند.

بنابراین استفاده از شامپو بچه فیروز بعد از کاشت مو را به شما پیشنهاد می‌کنیم. ولی با این حال باز هم برای انتخاب برند شامپوی بچه جهت شستن مو‌های پیوندی از متخصص خود سؤال کنید چون پزشکان به دلیل تجربه‌ای که دارند بهتر می‌توانند در این زمینه شما را راهنمایی کنند.

فوم شستشوی بعد از کاشت مو

  • فوم شستشوی بعد از کاشت مو

شاید بعضی از افراد تصمیم بگیرند که به سراغ فوم شستشوی بعد از پیوند مو بروند. فوم‌های شستشو به گونه‌ای طراحی می‌گردند که در کنار قدرت پاک کنندگی بسیار عالی، کمترین عوارض التهاب و خارش را برای فرد ایجاد نماید و از طرفی دیگر قدرت تقویت کنندگی برای فولیکول‌ها داشته باشد.

استفاده از فوم شستشو بعد از پیوند مو کار مناسبی است یا خیر؟ برای رسیدن به پاسخ این سؤال باید به سراغ متخصص بروید. یک پزشک حرفه‌ای در جلسه مشاوره برای شما توضیح می‌دهد که باید بعد از کاشت مو چه نوع شوینده‌ای را استفاده نمایید و تا چه بازه زمانی مورد استفاده قرار دهید. در شوینده مناسب باید فولیکول‌ها بدون اینکه آسیب ببیند به بهترین شکل ممکن تقویت شوند و پوست سر را ضدعفونی کنند تا عفونت رخ ندهد.

  • سرم نرمال سالین بعد از پیوند طبیعی مو

همان‌طور که در طی مطلب به آن اشاره شد، پس از مو کاشتن استفاده از برخی شامپوها و لوسیون‌ها مجاز نیستد. پزشک متخصص پوست و مو بر اساس ویژگی‌های فردی شما استفاده از برخی سرم‌ها یا لوسیون‌ها را مجاز اعلام می‌کند. یکی از مواد شوینده متداول در این امر سرم نرمال سالین یا همان (سدیم کلراید ۹%) است. این سرم به علت بهره‌مندی از مواد مغذی و غیرشیمیایی انتخابی ایده آل محسوب می‌گردد. استفاده از این سرم در ۱ هفته نخست رایج است.

ممکن است پزشک استفاده از پماد جنتامایسین، کپسول سفالکسین، قرص بیوتین و قرص زینک را توصیه کند. شایان‌ذکر است که در صورت بروز هرگونه حساسیت به شامپوها و سرم‌های توصیه شده و احساس خارش در سر، می‌بایست مراتب را به پزشک متخصص پوست و موی خود گزارش دهید.

آب پاشی سر بعد از کاشت مو

نحوه شستن سر بعد از کاشت مو موضوع بسیار مهمی است که به شدت بر روی سلامت فولیکول‌های پیوندی تأثیر می‌گذارد. از یک سو شما برای استحمام نباید عجله کنید چون فشار آبی که از دوش بر روی سر می‌ریزد به راحتی می‌تواند فولیکول‌ها را جابجا کند و از طرف دیگر رسیدن آب به پوست سر برای تقویت فولیکول‌ها و جلوگیری از خشک شدن پوست، بسیار حیاتی است. اکنون این سؤال برای شما به وجود می‌آید که تکلیف ما چیست و چگونه باید این رطوبت را برای پوست تأمین کنیم؟ قطعاً نوشیدن آب کافی یک راهکار بسیار عالی است.

شما باید در چند ماه اول در طول روز میزان زیادی آب بنوشید تا فولیکول‌ها تقویت شوند. اما باید در یک هفته تا دو هفته اول بعد از پیوند مو، رطوبت سطحی را به پوست برسانید تا از خشک شدن آن جلوگیری گردد. پس از ابتدا باید ۲۴ ساعت صبر کنید تا زخم‌هایی که بر روی سر ایجاد شده‌اند کمی التیام پیدا کنند. بعد از آن می‌توانید پانسمانی که بر روی سر وجود دارد را بردارید و  از یک اسپری آب پاش برای مرطوب کردن پوست سر استفاده کنید.

در واقع آب‌ پاشی سر بعد از کاشت مو با هدف افزایش رطوبت پوست و همچنین تقویت فولیکول‌ها انجام می‌گردد چون در چند روز اول بعد از کاشت مو به هیچ عنوان نباید سر را مستقیماً زیر دوش آب بگیرید و حتی نباید با ظرف و به آرامی بر روی سر آب بریزید چون تمامی این موارد، فولیکول‌ها را جابجا کرده و حتی باعث از بین رفتن آن‌ها می‌شود. پس بهترین راهکار این است که از یک آبپاش مخصوص که متخصص برای شما تجویز می‌کند استفاده نمایید.

 نکته لازم به ذکر این است که نوع آب مورد استفاده برای اسپری کردن نیز اهمیت زیادی دارد. اگر در یک منطقه زندگی می‌کنید که آب منطقه شما بسیار شور است و املاح زیادی دارد، بهتر است این موضوع با متخصص در میان بگذارید تا به صلاح‌دید ایشان از آب معدنی برای یک آب پاشی سر بعد از پیوند مو استفاده نمایید. بهتر است تا دو هفته برای مرطوب نگه داشتن پوست سر از این روش استفاده کنید.

توجه داشته باشید که در آب پاشی سر بعد از پیوند مو نباید فشار پاشش آب زیاد باشد چون همین موضوع فولیکول‌ها را در معرض خطر نابودی قرار می‌دهد. پس آب پاش را در فاصله ۳۰ سانتی‌متری نگه داشته و به آرامی آب را اسپری کنید. همچنین دمای آب نباید بسیار بالا یا بسیار پایین باشد.

چگونه موهای کاشته شده را بعد از حمام خشک کنیم؟

نحوه خشک کردن موهای پیوند شده بعد از حمام چگونه است؟

استحمام یکی دیگر از مسائل بعد از ایمپلنت مو می‌باشد که بسیار از زیباجویان می‌پرسند: نحوه خشک کردن موهای کاشته شده بعد از حمام چگونه است؟ توصیه می‌شود که تا ۲ هفته بعد از کاشت موی طبیعی از حوله حمام برای خشک کردن منطقه پیوند مو استفاده نکنید زیرا بافت زبر آن به گرافت و فولیکول‌ها آسیب می‌زند. بهتر است بعد از حمام کردن، موها را با دستمال کاغذی خشک نمایید، دقت کنید که پوست سر را مالش ندهید و فقط به آرامی آن را لمس نمایید.

مرطوب ‌کننده‌های مورد تایید پزشک باید تا زمانی که پوسته‌ها و دلمه و زخم بعد از کاشت مو از بین بروند یا تا زمانی که پوست سر خشک شود استفاده شوند. همچنین در صورت مداوم بودن احساس خشکی، می‌توان از نرم کننده مو در حین شستشوی موی کاشته شده استفاده نمود. علاوه بر اینها از سشوار برای خشک کردن موهایتان بعد از عمل خودداری کنید و اجازه دهید موهایتان در مجاورت هوا خشک شوند. گرمای سشوار پس از ایمپلنت مو برای پوست سر شما خوب نیست زیرا می‌تواند به فولیکول‌های موی در حال بهبود آسیب برساند. با این حال اگر شروع به استفاده از سشوار کردید، مطمئن شوید که روی حرارت کم تنظیم شده است.

شست و شو مو بعد از کاشت مو

نکاتی در مورد نحوه ی شستن صحیح موها بعد از کاشت مو

  1. در صورتی که پزشک استفاده از کرم خاصی را بعد از حمام تجویز کرده است به طور حتم و مرتباً در زمان تعیین شده از آن استفاده کنید.
  2. سعی کنید استفاده از سشوار را فراموش کنید زیرا حرارت به موها آسیب می‌زند.
  3. تا مدتی که پزشک توصیه می‌کند باید از شامپوی تجویز شده استفاده نمایید.
  4. از رفتن به استخر تا زمانی که زخم‌ها ترمیم نشده و پزشک اجازه نداده است، خودداری کنید.
  5. حتی نباید به سونا و جکوزی نیز بروید.

عوارض شستشوی نادرست مو پس از کاشت مو

برای اینکه کاشت مو موفقیت‌آمیز باشد، بسیار ضروری است که مراقبت‌های بعد از پیوند به خوبی انجام شوند. یکی از این مراقبت‌ها در ارتباط با نحوه شستشو است. از آنجایی که گرافت‌ها تازه پیوند زده شده‌اند، باید نهایت احتیاط را هنگام شستشو به کار گرفت. شستشوی غلط مو همراه با خود عوارض متعددی دارد. در لیست زیر می‌توانید با مهم‌ترین عوارض شستشوی نادرست مو پس از کاشت مو آشنا شوید:

  1. ریشه‌های مویی که حالت شُل دارند، به طور کامل آسیب می‌بینند و به مرور دچار ریزش می‌شوند.
  2. به گرافت‌های جدید آسیب وارد می‌شود.
  3. اگر از آب خیلی گرم یا سرد برای شستشو استفاده کنید، ممکن است باعث تحریک گرافت‌ها شوید. همین موضوع احتمال عفونت را افزایش می‌دهد.
  4. شستشوی نادرست می‌تواند باعث جابه‌جایی گرافت‌ها شود و در نتیجه عملاً کاشت مو بدون نتیجه خواهد بود.

لازم به ذکر است بسیاری از افراد به دلیل ترسی که دارند، نسبت به شستشوی موهای خود اقدام نمی‌کنند. اگر  موهای خود را برای مدتی شستشو ندهید، در آن صورت شاهد پدید آمدن مواردی همچون چربی، شوره، جوش و حتی کیست مویی خواهید بود؛ بنابراین از پزشک خود دستورالعمل‌های لازم را دریافت کرده و با رعایت آن‌ها از عوارض شستشوی نادرست مو پس از کاشت مو جلوگیری کنید.

نحوه وضو گرفتن بعد از ایمپلنت مو چگونه باید باشد؟

پس از کاشت مو، مراقبت از ناحیه تحت درمان برای اطمینان از بهبودی مناسب و به حداقل رساندن خطر عفونت بسیار مهم است. وضو برای آمادگی قبل از اقامه نماز می توان بعد از کاشت مو با کمی دقت و توجه انجام شود. در اینجا مراحلی وجود دارد که باید دنبال کنید:

  • برای زمان مناسب صبر کنید: بسته به نوع روش کاشت مو، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که قبل از شستن ناحیه تحت درمان، مدت زمان مشخصی صبر کنید. این کار برای این است که فولیکول های موی تازه کاشته شده ریشه بدهند و از آسیب به ناحیه جلوگیری شود. به طور معمول، ممکن است به شما توصیه شود که حداقل ۴۸ تا ۷۲ ساعت قبل از شستن ناحیه صبر کنید. بهتر است در این زمان از تیمم برای خواندن نماز خود استفاده کنید.
  • استفاده از آب ولرم: زمانی که برای وضو گرفتن آماده شدید، از آب ولرم برای خیس کردن ناحیه تحت درمان استفاده کنید. استفاده از آب داغ توصیه نمی‌شود زیرا باعث تحریک پوست و آسیب به فولیکول های موی تازه پیوند شده می‌شود.
  • از مالش زیاد سر خودداری کنید: پس از وضو، از مالش یا خاراندن ناحیه تحت درمان خودداری کنید، زیرا باعث آسیب به فولیکول های مو و تاخیر در روند بهبودی می شود.

سوالات خود را در خصوص استحمام پس از کاشت را در بخش نظرات بپرسید، مشاورین ما در اسرع وقت پاسخ گوی شما خواهند بود. همچنین اگر تجربه ای در خصوص کاشت و ایمپلنت مو در کلینیک هلیا را دارید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.

 ❤️ انتقاد و پیشنهاد شما یاری گر ما در ارائه ی هر چه بهتر خدمات است ❤️

شما می‌توانید با مراجعه به کلینیک پوست و مو هلیا و مشورت با متخصصین مجرب این کلینیک پوست و مو از قیمت کاشت مو خود مطلع شوید. جهت مشاوره با شماره ۰۲۱۷۹۵۴۷ تماس بگیرید. همچنین شما عزیزان می‌توانید از طریق سیستم چت آنلاین وب سایت، از مشاوره آنلاین بهره مند شوید.

همینطور می‌توانید به اینستاگرام هلیا مراجعه کرده و از کلیپ‌های تخصصی ما دیدن کنید.کاشت مو و ابرو در این کلینیک توسط پزشک مطرح کشور دکتر حمیدرضا خراسانی صورت می‌گیرد.

۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • احد اسماعیل پور
    آذر ۱, ۱۴۰۰ ۵:۵۴ ب٫ظ

    سلام خسته نباشید
    من الان دقیق ۴روز از کاشتم گذشته
    و امروز دوبار با شامپو مخصوص کاشت شستم البته با آب پاشی اما یک بار رفتم حمام البته زیر دوش نرفتم وبا کاسه با آرامی آب ریختم رویه سرم
    آیا مشکلی برام پیش میاد

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید